Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Chrome beta voor Android geüpdatet met wachtwoord-synchronisatie

Geschreven door
Geplaatst op6 maart 2013, 13:53 CategorieAndroid

De browser waar Google het hardst aan werkt, Chrome beta, heeft weer een nieuwe update gekregen die eindelijk de volledige synchronisatiedienst van Google’s webbrowser naar je mobiele toestel brengt. Zo krijg je op elk apparaat de beschikking over al je opgeslagen wachtwoorden.

De wachtwoorden-synchronisatie was één van de grote gebreken van Chrome beta. Zo onthield de app al gebruikersnamen, open tabbladen en je favoriete websites, maar met de wachtwoordsynchronisatie wordt het op mobiele apparaten een stuk gemakkelijk om in één keer in te loggen (en niet al je wachtwoorden te onthouden).

Chrome beta: nieuwe databesparende functie

De andere grote verandering door de update is, naast de standaard snelheidsverbeteringen, een compleet nieuwe datacompressie die websites via een langzame verbinding sneller moet doen inladen. Opera introduceerde gisteren zijn browser met eenzelfde functie. De datacompressie wordt door de servers van Google uitgevoerd waarna de sterk gecomprimeerde website naar de mobiele versie van Chrome wordt gestuurd. Dit zou met name handig zijn voor gebieden waar de mobiele ontvangst minimaal is, zoals aan het strand of in beboste gebieden. 

De databesparende functie activeert ook direct de instelling safe browsing, waardoor de websites door Google op malware en phishing worden gechecked voordat je ze bezoekt. 

Download: Chrome beta voor Android (gratis)

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.