Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Chrome OS zelfs voor 3 miljoen dollar niet te hacken

Geschreven door
Geplaatst op11 maart 2013, 18:12 CategorieBesturingssystemen

Hoewel Chrome OS nog niet snel naar tablets komt, is Google wel druk bezig de veiligheid van zijn nieuwe besturingssysteem uit te testen. De internetgigant loofde tijdens een hack-evenement 3,1 miljoen dollar uit om Chrome OS te laten kraken, maar hackers zijn er niet in geslaagd.

De hackers verzamelden zich tijdens Google’s derde Pwnium hack-evenement. Ze mochten tot 2 uur ’s middags op een Chromebook het besturingssysteem proberen te hacken. In totaal was er 3,1 miljoen dollar te winnen met een minimum van 100.000 dollar voor kleine en niet-kritieke lekken. 

Chrome OS: veilig en robuust

De deadline van 14.00 werd uiteindelijk naar 17.00 verschoven vanwege boze en gefrustreerde hackers. De vijf uur extra leverde echter geen ‘echte hack’ op, maar er zijn wel enkele kleine gaten in Chrome OS gevonden. Deze kunnen vrij eenvoudig worden gedicht en zullen door Google worden geëvalueerd. En hoewel de hacksessie maar enkele uren duurde, geeft het een sterk beeld van Chrome OS als besturingssysteem met een robuuste beveiliging en sterke virusscanner. 

Chrome OS is op dit moment officieel enkel op Chromebooks verkrijgbaar. Google ziet Chrome OS en Android uiteindelijk één besturingssysteem worden.

Via: Wired

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.