Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

CyanogenMod-oprichter Steve Kondik verlaat Samsung

Geschreven door
Geplaatst op26 maart 2013, 15:31 CategorieAndroid

Steve Kondik, de oprichter van de zeer populaire alternatieve Androidversie CyanogenMod, verlaat Samsung om aan een nieuw project te werken. Hij is te spreken over de kracht van de hardware van de Galaxy S4, maar uit flinke kritiek op Samsungs softwarelaag TouchWiz.

CyanogenMod, vernoemd naar Kondiks online nickname, wordt door miljoenen mensen op hun smartphone gebruikt. Bijna twee jaar geleden ging Kondik als software engineer aan de slag bij Samsung om TouchWiz meer gebruiksvriendelijk te maken. 

Steve Kondik weg bij Samsung

Kondik, zelf een groot liefhebber van het ‘kale’ Vanilla Android waar onder andere ook de Nexus 7 op draait, is met CyanogenMod gestart om Android nog beter te maken, maar de interface vooral niet te veel te veranderen. Daarom hoopte de Android-community dat Kondik veel invloed op Samsungs TouchWiz zou krijgen, want de softwarelaag wordt door velen als verouderd bestempeld.

TouchWiz wordt standaard door Samsung voor zijn tablets en smartphones gebruikt. Het is Kondik echter niet gelukt om het roer bij Samsung om te gooien. Na zijn plotselinge vertrek haalt hij flink uit naar TouchWiz: “De softwarelaag voelt aan alsof het een paar jaar terug in de tijd is gestuurd en past meer bij Froyo”, zegt hij in een Google+ post.

Kondik heeft voor de Galaxy S4 wel een goed woordje over. Hij is van mening dat de quadcore-processor, camera en GPS onovertroffen zijn en benoemt ook het nieuwe touchscreen als een belangrijke eigenschap van de smartphone. Bij de Galaxy S4 is het mogelijk om een extra actie te activeren door alleen met je vinger net boven het scherm te bewegen. Deze mogelijkheid zou vooral veel potentie aan ontwikkelaars bieden.

Het is nog niet bekend wat de toekomstplannen van Kondik zijn. “Vraag het mij maar over een paar maanden”, aldus de CyanogenMod-oprichter.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.