Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dell XPS 18: All-in-one ‘tablet’ met 18.4 inch display

Geschreven door
Geplaatst op13 maart 2013, 12:08 CategorieHardware

We zien de laatste tijd steeds meer all-in-one apparaten die ook als tablet gebruikt kunnen worden verschijnen, waaronder de Transformer AiO van ASUS en de Sony VAIO Tap 20. Ook Dell komt nu met een all-in-one apparaat uitgebracht in de vorm van de XPS 18 met een 18.4 inch display.

Dell XPS 18

De Dell XPS 18 draait op Windows 8 en kan op verschillende manieren gebruikt worden. Zo dient het display als stand-alone tablet maar maakt het formaat van 18.4 inch het geheel verre van mobiel. Daarnaast beschikt de XPS 18 over een ingebouwde kickstand waardoor de tablet in een hoek op een bureau of tafel geplaatst kan worden. Ook brengt Dell een dock uit waarmee de XPS 18 tot echte all-in-one omgevormd wordt. Hierbij kan dan ook een toetsenbord en een muis aangeschaft worden.

Het 18.4 inch display maakt gebruik van de IPS LCD techniek voor een hoge helderheid en wijde kijkhoeken, beschikt over een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels en heeft een gewicht van 2.200 gram. Verder beschikt de XPS 18 over een ingebouwde batterij die tot 5 uur aan werk/speelplezier moet zorgen, twee USB 2.0 poorten, een SD kaartlezer, wifi, Bluetooth 4.0 en een webcam.

Dell-XPS-18-1

Prijs en beschikbaarheid

De Dell XPS 18 wordt in verschillende configuraties gelanceerd. Het basismodel beschikt over een dualcore Intel Pentium processor, 4GB werkgeheugen en een 320GB harddisk. Deze versie krijgt een adviesprijs van 899 dollar. Het meest geavanceerde model beschikt over een Intel Core i7 processor, 8GB aan werkgeheugen en een 512GB SSD. Het dock heeft een prijs van 50 dollar. Over de Nederlandse prijzen en beschikbaarheid is nog niks bekend.

 • Delen:
Sony VAIO Tap 20
Windows 8

Reacties

 1. Marijn
  13 maart, 2013 om 20:13

  Hebben! Eindelijk een grote tablet die nog in mijn tas past.

 2. Henk
  03 april, 2013 om 0:04

  Zou een mooie vervanger van mijn 15.6 laptop. Full HD perfect voor overnemen van VM’s en lekker groot zodat de letters niet te klein worden. De XPS 18 is zelfs lichter als mijn huidige laptop. Mobiel genoeg van auto uit-kantoor in-8 uur werken-kantoor uit-auto in. Can’t wait!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.