Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Intermatrix U7: Eerste Ubuntu tablet vanaf oktober leverbaar

Geschreven door
Geplaatst op7 maart 2013, 17:13 CategorieHardware

Het Australische Intermatrix zegt in oktober de eerste tablet met Ubuntu te kunnen lanceren. De tablet beschikt over een 7 inch display, heeft een prijs van omgerekend 212 euro en draait vanuit de doos op het onlangs gelanceerde Ubuntu besturingssysteem dat geoptimaliseerd is voor tablets.

Ubuntu voor tablets

Afgelopen februari onthulde Canonical Ubuntu on tablets, een versie van Ubuntu die geoptimaliseerd is voor tablets en beschikt over een aantal unieke features. Zo is het mogelijk twee apps naast elkaar te draaien, krijg je middels bepaalde gestures eenvoudig toegang tot favoriete apps en instellingen, is er volledige social media integratie en kun je foto’s bewerken met geavanceerde touch-functies. Ook is er volledige integratie met de desktop/TV versie van Ubuntu waardoor je deze versie te zien krijgt wanneer je de tablet koppelt aan een TV of PC.

Bekijk ook de uitgebreide hands-on video van Ubuntu voor tablets.

Intermatrix U7 Ubuntu tablet

Momenteel is het al mogelijk om een preview versie van Ubuntu op onder meer de Google Nexus 7 en Google Nexus 7 te installeren maar tablets die vanuit de doos op Ubuntu draaien waren nog niet aangekondigd. Intermatrix lijkt de eerste fabrikant te zijn die dit doet. De tablet heeft de naam Intermatrix U7 meegekregen en beschikt onder meer over een 7 inch display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, een quadcore ARM Cortex A9 processor met een kloksnelheid van 1.5GHz, 1GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen en twee camera’s. Mogelijk gaat het hier om de Ainol Novo 7 waar het bedrijf er een groot aantal van ingekocht kan hebben.

Prijs en beschikbaarheid

De Intermatrix U7 kan reeds besteld worden op de website Intermatrix en kost omgerekend 212 euro. De levering staat echter pas in oktober gepland. Naast dit 7 inch model komt het bedrijf ook met een 10.1 inch model maar hierover is nog weinig bekend.

 • Delen:

Reacties

 1. Laurens
  07 maart, 2013 om 17:17

  2012 euro is nou niet bepaald dat je zegt van: goh dat koop ik effe voor erbij :P

  • Martijn Chel
   07 maart, 2013 om 18:55

   lol, sorry! Zat ff bij vorig jaar met m’n gedachten.

 2. Delacosa
  07 maart, 2013 om 18:04

  2012 euro???????

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.