Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Fujitsu toont tablet met ingebouwde handpalmscanner

Geschreven door
Geplaatst op5 maart 2013, 13:32 CategorieHardware

MWC 2013 is net afgelopen maar toch is er alweer een volgende beurs van start gegaan. In Duitsland staan verschillende hardwarefabrikanten op de CeBIT 2013 beurs. Fujitsu toonde hier deze week een nieuwe techniek voor het beveiligen van je tablet middels een handpalmscanner. De techniek werd begin vorig jaar reeds getoond maar bevindt zich inmiddels in een vergevorderd stadium.

Fujitsu handpalmscanner

Fujitsu heeft tijdens CeBIT 2013 een prototype tablet getoond met een ingebouwde handpalmscanner. Hiermee is het mogelijk de identiteit van een gebruiker te bepalen en content die op een tablet staat beter te beveiligen. Dit is de eerste keer dat Fujitsu de PalmSecure techniek volledig functionerend toont, al is het in combinatie met een verouderde tablet en een wat lompe behuizing. Engadget was aanwezig op de beurs en maakte onderstaande video.

De techniek werkt vrij simpel door je handpalm boven de scanner te houden. Bij het instellen van de scanner moet de hand diverse malen boven de scanner gehouden worden om een compleet profiel samen te stellen. De sensor in het prototype is nog aan de grote kant en heeft daardoor een eigen behuizing nodig maar Fujitsu heeft aangegeven al te werken aan een kleinere sensor die in de behuizing van de tablet verwerkt kan worden. De verwachting is dat de eerste tablet voorzien van een handpalmscanner tegen het einde van dit jaar op de markt verschijnt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.