Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Fujitsu werkt aan virtueel tablet keyboard zonder zichtbare toetsen

Geschreven door
Geplaatst op4 maart 2013, 16:25 CategorieHardware

Om op een tablet te kunnen typen kun je gebruikmaken van het on-screen keyboard of een los keyboard(dock) voor je tablet kopen. Bij de eerste optie lever je heel wat schermruimte in, bij de tweede optie moet je altijd een los keyboard met je meedragen. Fujitsu zegt de oplossing te hebben met een virtueel tablet keyboard zonder zichtbare toetsen.

Virtuele toetsenborden voor mobiele apparaten zijn niet niet. Zo hebben we al meerdere keren virtuele toetsenborden voorbij zien komen die op een oppervlak voor de gebruiker geprojecteerd worden. Hiervoor is echter wel specifieke hardware vereist aangezien je met projectie te maken hebt. De oplossing van Fujitsu is vele malen eenvoudiger te implementeren aangezien er alleen maar gebruik gemaakt wordt van de bestaande camera van een tablet of smartphone.

Het enige dat je hoeft te doen is je tablet of smartphone in een dock of standaard te plaatsen en de camera registreert vervolgens de bewegingen van je vingers op een bureau of tafel. Het aparte is dat er dus geen zichtbare toetsen zijn waar je met je vingers op kunt tikken. De camera en meegeleverde software kunnen de grootte en bewegingen van je handen en vingers vastleggen en aan de hand hiervan het virtuele keyboard plaatsen.

Momenteel bevindt het virtuele keyboard van Fujitsu nog in prototype-fase en moet er vooral nog gewerkt worden aan de nauwkeurigheid van de registratie. Zo zouden donkere gebieden van de huid niet geregistreerd worden.

Via: Techcrunch

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.