Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Geen Android 4.1 Jelly Bean voor de Archos 80 en 101 G9 tablets

Geschreven door
Geplaatst op1 maart 2013, 10:07 CategorieAndroid

Archos heeft deze week wat minder nieuws naar buiten gebracht voor bezitters van de in 2011 gelanceerde Archos 101 G9 en Archos 80 G9 tablets. De Franse fabrikant liet in september vorig jaar nog weten dat beide tablets een update naar Android 4.1 Jelly Bean zouden krijgen maar deze plannen zijn inmiddels geschrapt.

Geen Jelly Bean Archos 101 G9 en 80 G9

Beide tablets met Archos werden vanuit de winkel met Android 3.0 Honeycomb verkocht maar kregen een jaar geleden de update Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Het lijkt er nu op dat dit ook het eindstation is voor beide modellen. Via Facebook laat het Franse bedrijf namelijk weten dat “na maanden van testen en analyses” besloten is geen update naar Android 4.1 Jelly Bean uit te brengen. Daarbij wordt ook aangegeven waarom. De G9 serie bestaat namelijk uit een aantal modellen met verschillende hardwareconfiguraties waardoor het update-proces te lastig wordt.

Archos en updates

Nou is dit niet direct iets wat we Archos ook echt kwalijk kunnen nemen. Het Franse bedrijf behoort elke keer weer tot de eerste paar fabrikanten die updates uitbrengen en blijft ook voor langere perioden ondersteuning bieden dan de meeste andere grote fabrikanten. De G9 serie werd door verschillende Honeycomb versies geloodst, kreeg een Android 4.0 ICS update en heeft diverse updates met verbeteringen en bugfixes gekregen. Daarbij heb je natuurlijk altijd de mogelijkheid een custom ROM te installeren met Android 4.1 Jelly Bean, mocht je dit echt graag willen.

Archos Jelly Bean tablets

Archos heeft de afgelopen maanden een hoop nieuwe tablets gepresenteerd waarvan het merendeel op Android 4.1 Jelly Bean draait. Zo komt het Franse bedrijf met de Platinum tablets en de Titanium tablets en krijgen de eerder gelanceerde G10 XS serie tablets een update naar Andorid 4.1 Jelly Bean.

 • Delen:
Archos 101 G9
Android ICS (4.x)

Reacties

 1. T.A Blet
  01 maart, 2013 om 15:03

  De custom rom draait dan wel op alle modellen?
  Waarschijnlijk niet maar het is anders een beetje kort door de bocht voor Archos.
  Ik vraag me af, kost het nu werkelijk zoveel programeerkosten om alles up to date te houden.
  Dit geldt voor elke fabrikant.

  • Martijn Chel
   01 maart, 2013 om 15:32

   Dat weet ik niet precies, die komt namelijk niet vanuit ASUS maar vanuit de community.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.