Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Goedkope Chinese tablets met ARM Cortex A15 chips op komst

Geschreven door
Geplaatst op19 maart 2013, 11:06 CategorieHardware

In 2011 was het verschil tussen de high-end tablets van grote merken en tablets van Chinese fabrikanten op het gebied van specificaties nog erg groot. In 2013 zien we steeds meer Chinese fabrikanten die high-end specificaties aan tablets toevoegen maar de prijs laag weten te houden. Zo zouden diverse fabrikanten werken aan tablets met de nieuwe ARM Cortex A15 chipsets.

Chinese tablets met ARM Cortex A15 chips

De nieuwste ARM Cortex A15 chip, welke voor flinke prestatieverbeteringen ten opzichte huidige chips zorgt en minder energie verbruikt, is nog maar in weinig tablets terug te vinden. Nvidia en Samsung hebben beiden processors aangekondigd die over de nieuwe architectuur beschikken in de vorm van de Nvidia Tegra 4 chip en de Samsung Exynos 5 chip. Eén van de meest bekende modellen is de Google Nexus 10 maar deze tablet is niet in Nederland te koop. Volgens het Spaanse AndroidPC werken echter diverse Chinese tabletfabrikanten aan tablets met deze nieuwe chip.

Een van deze fabrikanten is Ramos. Het bedrijf zou werken aan een tablet met een Samsung Exynos 5250 processor die een kloksnelheid van 1.7GHz heeft. De grafische prestaties zouden verzorgd worden door een Mali T604 processor met een kloksnelheid van 533MHz. Ook het Chinese SmartQ zou aan een tablet met een Cortex A15 processor werken, mogelijk gaat het om een OMAP 5432 of 5430 processor van Texas Instruments. Beide chips hebben een kloksnelheid van 2.0GHz.

Nvidia en Samsung

Niet alleen Chinese tabletfabrikanten komen dit jaar met tablets die voorzien zijn van een ARM Cortex A15 chip. Hoewel er nog niks aangekondigd is, is de kans groot dat we dit jaar ook de eerste tablets met Nvidia’s Tegra 4 processor gaan zien. Samsung heeft begin dit jaar de Exynos 5 Octa processor met acht kernen aangekondigd en de verwachting is dat één van de nieuwe Galaxy Tab 3 tablets uitgerust zal zijn met deze processor.

In onze tablet database kun je ook aan de hand van processor en kloksnelheid tablets vergelijken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.