Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Goedkope’ Txtr Beagle e-reader verschijnt in de VS voor 70 dollar

Geschreven door
Geplaatst op11 maart 2013, 12:28 CategorieHardware

In oktober van vorig jaar werd de Txtr Beagle aangekondigd. Een 5 inch e-reader voor een opvallend lage prijs van 10 euro die begin 2013 op de markt zou komen. Inmiddels is het begin 2013 en verschijnt de Txtr Beagle als eerste in de VS. Echter niet voor een prijs van 10 euro maar voor een prijs van 70 dollar.

Txtr Beagle e-reader

Nu de lancering dichtbij is wordt duidelijk dat de Txtr Beagle waarschijnlijk nooit een prijs van 10 euro zal halen. Volgens het bedrijf achter de e-reader was/is dit namelijk de prijs met subsidie wanneer het apparaat door telecomproviders in combinatie met smartphone en abonnement aangeboden wordt. Er blijkt echter weinig tot geen interesse van telecomproviders waardoor de Txtr Beagle in beperkte oplage voor een prijs van 70 dollar naar de VS komt.

Het probleem is dat men in de VS al aardig wat e-readers heeft die hetzelfde of meer bieden voor 70 dollar. Een van de meest bekende en meest populaire modellen is de Amazon Kindle die momenteel 69 dollar kost. De Txtr Beagle moet het doen met een kleiner 5 inch E-ink scherm en beschikt bijvoorbeeld niet eens over wifi of een USB poort. Ook het geheugen kan niet uitgebreid worden. Daarbij heb je per se een Android smartphone of tablet met minimaal Android 4.0 Ice Cream Sandwich nodig om een ebook naar compatibele afbeeldingen om te zetten en naar de Txtr Beagle te versturen.

Txtr Beagle in Nederland

Of de Txtr Beagle zijn weg zal vinden naar Nederland is vooralsnog onduidelijk. De kans is echter klein dat het apparaat in Nederland wel voor 10 euro in combinatie met een abonnement en smartphone aangeboden zal worden.

Bron: Digital reader Via: Netbooknews

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.