Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Google komt met Google Play News voor digitale kranten’

Geschreven door
Geplaatst op16 maart 2013, 12:56 CategorieAndroid

Google komt mogelijk binnenkort met een nieuwe dienst die gaat onder de naam ‘Google Play News’. In de code van de desktop webversie van de Google Play Store zijn aanwijzingen gevonden voor de dienst die waarschijnlijk speciaal ingericht wordt voor abonnementen op digitale uitgaven van kranten.

Google Play News

AndroidPolice heeft in de JavaScript code van de Google Play Store diverse verwijzingen gevonden naar ‘Google Play News’. Ook wordt er in de code gesproken over dat men moet inloggen om een een ‘News Issue’ aan te schaffen of zich te abonneren op een uitgave. Uit de CSS bestanden van de website is te halen dat de kleur geel een kenmerk zal zijn voor de News sectie. Hiermee wordt ‘Google Play News’ onderscheiden van onder meer Apps (groen), Boeken (Blauw) en magazines (paars).

Het lijkt er dus op dat Google digitale uitgaven van kranten wil gaan aanbieden aan gebruikers van Android tablets en smartphones, net als Apple Newsstand ontwikkeld heeft voor iOS-gebruikers. Meer informatie, bijvoorbeeld over de kosten en internationale beschikbaarheid, is op dit moment nog niet bekend maar in mei houdt Google de Google I/O conferentie waar we mogelijk de eerste officiële informatie van Google zelf voorgeschoteld krijgen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.