Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google komt met nieuwe notitie-app Google Keep

Geschreven door
Geplaatst op19 maart 2013, 15:53 CategorieSoftware

Google komt met een nieuwe dienst waar je notities kunt opslaan en lijstjes kunt samenstellen. Google Keep is eenzelfde dienst als Evernote en Wunderlist, maar dan simpeler en van Google.

Het is nog onduidelijk naar welke platformen de app komt, maar de webversie werd door de website Android Police gespot. Helaas is de website van Google Keep alweer offline gehaald. 

Google Keep: Evernote-concurrent

In Google Keep kunnen gebruikers notities met tekst en beeld opslaan of een eigen lijstje maken. Alle content in Google Keep kan op basis van kleur worden ingedeeld en het overzichtvenster van alle content heeft veel weg van de blokken-interface van Evernote. De screenshots laten nog maar weinig functies zien, maar dat komt vaker voor bij nieuwe Google-diensten.

Het lijkt er wel op dat Google Keep een geheel nieuwe Google-dienst wordt en niet met Google Drive wordt samengevoegd. In juli vorig jaar plaatse Google al in een officiële Google+ post een screenshot met de tekst Add to Google Keep. Toen spraken media al over een eigen notitie-app waar gebruikers allerlei content kunnen bewaren, van websites tot routebeschrijvingen.

Het is nog onduidelijk wanneer de dienst voor iedereen beschikbaar is, maar de releasedatum lijkt erg in de buurt te zijn. Google heeft nog niet op het nieuws gereageerd.

Via: The Verge

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.