Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google lanceert eigen notitie-app Google Keep voor Android

Geschreven door
Geplaatst op21 maart 2013, 9:52 CategorieAndroid

Twee dagen terug dook de eerste informatie over een nieuwe notitie-applicatie van Google op en vandaag heeft de internetgigant de Google Keep applicatie officieel gelanceerd. Met Google Keep moet het eenvoudiger zijn notities te maken en deze te synchroniseren met al je (mobiele) apparaten.

Google Keep: Snel notities maken

Voor nu worden er twee versies van Google Keep uitgerold; een applicatie voor Android tablets en smartphones met Android versie 4.0 of hoger, en een webversie die toegankelijk is vanaf nagenoeg alle apparaten. Binnen zowel de applicatie als de webversie is het mogelijk geschreven notities op te slaan, spraakberichten aan te maken, foto’s op te slaan en te delen, en een eigen checklist samen te stellen. Binnen de applicatie is het mogelijk om de kleuren van notities aan te passen, de volgorde te wijzigen en zelfs het formaat aan te passen om zo bepaalde notities meer aandacht te geven. Wanneer je een Android tablet of smartphone hebt met minimaal Android 4.2 Jelly Bean als besturingssysteem is het mogelijk om een widget van Google Keep te gebruiken om het vergrendelscherm. Hierdoor kun je snel een notitie maken, zonder je telefoon of tablet te ontgrendelen.

Google Drive integratie

In tegenstelling tot wat eerder gedacht werd, wordt Google Keep wel geïntegreerd met de Google Drive-dienst voor de online opslag van documenten. Het voordeel hiervan is dat de notities zich op dezelfde plek bevinden als je belangrijke documenten en je overal toegang tot je notities hebt, mits je een internetverbinding hebt. Het belangrijkste doel van Google Keep is volgens Google het op één centrale plek bewaren van al je notities.

Downloaden

De Google Keep applicatie is gratis te downloaden uit de Google Play Store. Voor nu is er helaas nog geen applicatie voor Windows 8 en iOS.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.