Google Translate voor Android: Vertalen zonder internetverbinding

28 maart 2013 1 Minuut 2 Reacties
Google-Translate

De Google Translate app voor Android is één van de meest populaire tools om teksten te vertalen maar hiervoor was tot voor kort altijd een internetverbinding nodig. Deze week heeft de Google Translate app een update gekregen waardoor je ook zonder internetverbinding teksten in van en naar 50 talen, waaronder Nederlands, kunt vertalen.

Google Translate offline vertalen

Het vertalen van teksten terwijl je in je thuisland zit kan handig zijn maar de app wordt het meest gebruikt door mensen die in het buitenland zijn, bijvoorbeeld tijdens een vakantie. Veel mensen hebben op die momenten geen beschikking over een internetverbinding, terwijl het juist dan handig zou zijn snel teksten te kunnen vertalen. Om dit mogelijk te maken heeft Google het van en naar 50 talen vertalen van teksten offline beschikbaar gesteld.

Een gebruiker die naar het buitenland gaat moet van te voren de taalpakketten van de betreffende talen downloaden voordat deze gebruikt kunnen worden. Deze pakketten zijn ongeveer 150Mb groot. Vervolgens zijn alle standaard functies binnen Google Translate offline te gebruiken. Zo kun je teksten invoeren en vertalen, teksten inspreken en laten vertalen, en een foto van bijvoorbeeld een menukaart maken die door de app vertaald wordt.

Vertalen via de cloud nauwkeuriger

Hoewel de offline-versie prima is voor goede vertaling is het gebruik van de app wanneer verbonden met het internet nauwkeuriger. Dan wordt namelijk gebruik gemaakt van de gegevens in de cloud, welke dagelijks door gebruikers van de dienst gecorrigeerd en uitgebreid worden.

Downloaden

De Google Translate app kan gratis gedownload worden uit de Google Play Store.

Reacties (2)