Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Intel toont hybride referentietablet met energiezuinige ‘Haswell’ chip

Geschreven door
Geplaatst op6 maart 2013, 10:09 CategorieHardware

Intel kondigde begin januari de vierde generatie Core processor voor Ultrabooks en tablets aan welke vooral moet zorgen voor een langere batterijduur. Deze week toonde de chipfabrikant tijdens CeBIT 2013 een convertible Ultrabook, ook wel hybride tablet genoemd, die voorzien is van de nieuwe ‘Haswell’ processor.

Intel ‘Haswell’ tablet

De vierde generatie Core processor van Intel gaat onder de codenaam ‘Haswell’ en beschikt volgens de chipfabrikant over verschillende verbeteringen. Zo is het energieverbruik teruggebracht naar 10 Watt waardoor de batterijduur verlengd kan worden tot 9 uur. Daarnaast worden er minder warmte gegenereerd en kunnen apparaten door een kleiner koelingssysteem of/en een kleinere batterij dunner gemaakt worden. Ook moeten de prestaties ten opzichte van de derde generatie licht verbeterd zijn.

MobileGeeks was aanwezig tijdens CeBIT 2013 en kwam een referentiedesign van Intel tegen. Het model in onderstaande video is nog een prototype en zal ook niet op de markt verschijnen maar geeft wel een indruk van wat we kunnen verwachten. De convertible Ultrabook is voorzien van een afneembaar keyboard waardoor je het display als tablet kunt gebruiken, Windows 8 software, diverse aansluitingen, een 13.3 inch Full HD display, en een relatief slank en licht ontwerp.

Beschikbaarheid

Intel heeft aangegeven dat de eerste Ultrabooks en tablets met de vierde generatie Core ‘Haswell’ processor eind dit jaar op de markt zullen verschijnen. Over de prijsstelling is nog niks bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.