Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Intel ziet geen toekomst meer voor 10 inch tablets

Geschreven door
Geplaatst op27 maart 2013, 12:08 CategorieHardware

We hebben het al meerdere malen besproken: er is een duidelijke trend zichtbaar waarin kleinere tablets steeds populairder worden. Maar, wat zijn de gevolgen voor 10 inch tablets die de afgelopen twee jaar zo populair waren? Volgens Intel hebben tablets met dit formaat geen toekomst meer en gaan we juist meer grotere en kleinere modellen zien.

Intel ziet geen 10 inch toekomst

Tijdens de Intel Solutions Summit 2013 gaf Intel Vice President Kirk Skaugen aan niet meer te geloven in 10 inch tablets. Volgens Skaugen zal deze categorie snel weggespoeld worden, met name door het succes van kleinere tablets als de iPad mini en de Google Nexus 7. Ook voor hybride apparaten ziet Skaugen een verschuiving naar formaten als 11.6 inch en 13.3 inch. Voor de 11 inch categorie verwachte Skaugen met name convertible designs en voor de 13 inch categorie de hybride modellen met afneembaar scherm.

Tijdelijke trend?

Het is echter de vraag of het allemaal zo rap zal verlopen. Er zijn inderdaad in korte tijd veel kleine tablets gepresenteerd, waaronder de Samsung Galaxy Note 8.0, de ASUS FonePad en de Acer Iconia B1. Toch kan dit het beeld wat vertekenen aangezien we nog geen opvolgers gezien hebben voor de middenklasse en high-end modellen van veel grote fabrikanten. De verwachting is dat fabrikanten als Samsung en ASUS hun opvolgers pas in het najaar presenteren wat mogelijk de balans tussen de kleinere en 10 inch tablets terugbrengt.

Windows 8 tablets

Op het gebied van Windows 8 zou Intel inderdaad gelijk kunnen hebben. Het is al duidelijk dat weinig fabrikanten voor 10 inch Windows 8 tablets kiezen en juist gaan voor 11.6 inch of 13.3 inch modellen. Daarbij zou de Windows blue update, als we de recente geruchten mogen geloven, ondersteuning voor kleinere Windows 8 tablets introduceren.

Via: ZDnet

 • Delen:

Reacties

 1. Ad
  27 maart, 2013 om 16:40

  Ben ik dom indien ik nu een Galaxy Note 10.1 koop?

  • Martijn Chel
   27 maart, 2013 om 17:11

   Nee hoor. Ik denk niet dat die binnenkort opgevolgd gaat worden.

 2. Jan Bos
  28 maart, 2013 om 9:18

  Als je iets niet kunt, dan ga je gewoon beweren dat er geen toekomst in zit.

  Ik heb een tijdje met een 7inch tablet gespeeld, maar ik ben toch echt wel blij met mijn eigen 10inch !.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.