Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘iPad wordt dit jaar ingehaald door Android tablets’

Geschreven door
Geplaatst op12 maart 2013, 23:46 CategorieAndroid

Hoewel 2013 pas net begonnen is kijken de analisten alweer vooruit naar het einde van dit jaar. Onderzoeksbureau IDC heeft vandaag de verwachtingen voor 2013 op het gebied van tablets gepresenteerd en daaruit blijkt dat 2013 mogelijk het eerste jaar wordt waarin Android tablets meer marktaandeel hebben dan Apple’s populaire iPad.

Verwachtingen tabletverkopen

Volgens IDC gaan we dit jaar in totaal 190,9 miljoen tablets over de toonbank, een stijging van zo’n 18 miljoen stuks ten opzichte van eerdere verwachtingen. In 2012 gingen er nog 128,3 miljoen tablets over de toonbank. Voornamelijk kleinere en goedkopere tablets met Android als besturingssysteem winnen dit jaar volgens de analisten aan populariteit. Tijdens het Mobile World Congress 2013 dat eind februari plaatsvond bleek al dat fabrikanten steeds meer op kleinere modellen inzetten.

iPad vs Android tablets

Door de stijgende vraag naar en het groeiende aanbod van goedkopere en kleinere tablets zal het marktaandeel van Android de komende maanden toenemen, zo laat IDC weten. Het onderzoeksbureau verwacht dat Android in 2013 een marktaandeel van 48,8 procent zal opeisen, tegenover een marktaandeel van 46 procent voor de iPad. Vorig jaar had de iPad nog een marktaandeel van 51 procent en zagen we Android op plek twee terug met 42 procent. IDC verwacht echter wel dat de iPad en iPhone verkopen zullen blijven groeien maar concurrenten als Samsung komen met steeds geavanceerde marketingstrategieën, een groter en gevarieerder aanbod en verwerken nieuwe technieken sneller in producten.

Windows 8 en Windows RT

Windows 8 blijft volgens IDC ook in 2013 nog een relatief kleine speler met een marktaandeel van 4,7 procent. In 2017 moet dit aandeel gestegen zijn tot 7,4 procent. Van Windows RT verwacht IDC echter nog minder. Het marktaandeel van de voor ARM processors geoptimaliseerde versie van Windows 8 zou tot en met 2017 niet boven de 3 procent uitkomen.

Via: Reuters

  • Delen:
Apple iPad 4
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.