Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Kobo Arc tablet krijgt update naar Android 4.1 Jelly Bean

Geschreven door
Geplaatst op22 maart 2013, 10:05 CategorieAndroid

Kobo, met name bekend van de e-readers, heeft vandaag aangekondigd een update naar Android 4.1 Jelly Bean uit te rollen voor de onlangs gelanceerde Kobo Arc. De update moet onder meer de gebruikerservaring verbeteren, voor snellere prestaties zorgen en verbeterde zoekopties bieden. De update is vanaf nu beschikbaar voor Kobo Arc gebruikers.

Kobo Arc

De Kobo Arc is een 7 inch tablet met een IPS LCD display dat een resolutie van 1.280 bij 800 pixels heeft. Verder is de tablet voorzien van onder meer 1GB aan werkgeheugen, een dualcore processor, 16GB, 32GB of 64GB aan opslaggeheugen en een microUSB poort. Vanuit de doos draait de tablet op Android 4.0 Ice Cream Sandwich maar daar overheen heeft Kobo haar eigen skin gelegd die speciaal ingericht is op content consumptie. Het bedrijf biedt zelf ook content aan via de software.

Review

Afgelopen januari hebben we de Kobo Arc aan een review onderworpen en waren aardig enthousiast over het apparaat. Zo is de prijs/kwaliteit verhouding erg goed, krijg je een goede kwaliteit display en zijn de prestaties prima. De minpunten die we tegenkwamen hadden te maken met de skin van Kobo en de wat verouderde Android versie.

Android 4.1 Jelly Bean update

Dit laatste punt wordt vanaf vandaag opgelost want de Android 4.1 Jelly Bean update kan dus gedownload worden. Android 4.1 Jelly Bean brengt verschillende nieuwe features, waaronder de persoonlijke assistent Google Now, uitgebreide notificaties, en de Face Unlock mogelijkheid. De update wordt automatisch Over The Air aangeboden aan bezitters van een Kobo Arc tablet.

  • Delen:
Kobo Arc
Android Jelly Bean (4.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.