Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft past hardware specs aan voor kleinere Windows 8 tablets

Geschreven door
Geplaatst op29 maart 2013, 11:06 CategorieBesturingssystemen

Ver voordat Windows 8 in oktober vorig jaar gelanceerd werd maakte Microsoft bekend dat Windows 8 tablets aan een aantal eisen moesten voldoen. Zo mocht de resolutie niet lager zijn dan 1.366 bij 768 pixels. Deze week heeft Microsoft de minimaal vereiste hardware specificaties aangepast waardoor ook kleinere Windows 8 tablets met een lagere resolutie geïntroduceerd kunnen worden.

Kleinere Windows 8 tablets

Microsoft bepaalde de resolutie van 1.366 bij 768 pixels als minimale resolutie voor Windows 8 tablets onder meer omdat de ‘Snap View’, het naast elkaar draaien van twee apps, niet mogelijk is bij lagere resoluties. Inmiddels heeft de softwaregigant deze minimale vereisten aangepast. Zo is in de documenten nu een minimale resolutie van 1.024 bij 768 pixels te vinden. Deze resolutie zien we op veel 7 inch tablets terug. Daarbij biedt deze minimale resolutie de mogelijkheid tablets met een 4:3 of 16:10 verhouding te introduceren welke beter te gebruiken zijn in portrait modus.

Snap View alleen mogelijk na Windows Blue-update

Dat is echter niet alles want Microsoft geeft daarbij aan dat hardwarefabrikanten die deze resolutie op Windows 8 tablets gebruiken moeten aangeven dat de ‘Snap View’ feature niet gebruikt kan worden. Dit lijkt echter een tijdelijke voorwaarde te zijn aangezien eerder deze week uit de eerste versie van Windows Blue bleek dat Microsoft met een verbeterde ‘Snap View’ komt die het ook op kleinere tablets mogelijk maakt om twee apps naast elkaar te draaien.

Build 2013

Wat we kunnen verwachten op het gebied van hardware is vooralsnog niet duidelijk. In juni van dit jaar vindt de Build-conferentie 2013 plaats waar Microsoft meer informatie over de Windows Blue update zal geven en mogelijk zelfs één of meerdere kleinere tablets toont.

Kleiner maar niet veel goedkoper

Hoewel kleinere tablets welkom zijn en de laatste maanden blijkt dat consumenten er zelfs vaak de voorkeur aan geven is het nog maar de vraag of kleinere Windows 8 tablets echt kunnen concurreren met tablets als de Google Nexus 7 en Apple iPad mini. Het probleem is namelijk dat fabrikanten van Windows 8 tablets te maken hebben met licentiekosten voor de software, duurdere processors moeten aanschaffen die compatibel zijn met de software en rekening moeten houden met het minimaal vereiste opslaggeheugen voor de software en de aansluitingsmogelijkheden die Windows gebruikers graag willen hebben. Kleinere Windows 8 tablets met een prijs van minder dan 350 euro lijken dan ook zeer onwaarschijnlijk.

Via: ZDNet

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.