Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft toont prototypen Surface tablets, werkt aan nieuwe generatie

Geschreven door
Geplaatst op13 maart 2013, 10:20 CategorieHardware

Over de Surface tablets van Microsoft is al veel geschreven en gezegd maar hoe deze producten tot stand zijn gekomen was tot vandaag nog een geheim. The Verge heeft een kijkje in de keuken van Microsoft mogen nemen, foto’s mogen maken van diverse prototypen en een interview afgenomen met Panos Panay, algemeen manager van het Surface team.

Microsoft werkt aan volgende generatie Surface

In het interview vertelt Panay hoe het kleine Surface team jaren terug begonnen is met de ontwikkeling van de Surface tablets en hoe belangrijk het was dat project “Georgetown” een geheim bleef voor de buitenwereld. Ook laat Panay weten dat Microsoft het niet bij één generatie houdt, iets dat we eerder ook uit de woorden van Peter Klein, CFO van Microsoft, konden opmaken. Panay zegt zelfs te werken aan meerdere generaties Surface producten.

Surface-ontwikkeling-3

Wat we precies kunnen verwachten van de volgende generatie producten blijft voorlopig gissen. Als we afgaan op recente geruchten komt Microsoft mogelijk met kleinere Surface tablets zodra het nieuwe Windows blue gelanceerd is en een Xbox Suface tablet die speciaal ingericht is op het spelen van games.

Ontwikkeling Surface

Het meest interessante aan het hele artikel van The Verge zijn echter alle foto’s van prototypen. Zo zien we vroege versies van de tablet voorbij komen die met Duct tape en karton in elkaar gezet zijn, zien we verschillende variaties van de Type Cover en Touch Cover accessoires en komt ook een 3D-geprint model van de tablet voorbij. Alle foto’s en het volledige interview vind je in het artikel van The Verge.

Surface-ontwikkeling-4

Microsoft Surface tablets

Microsoft heeft momenteel twee tablets op de markt; de Surface RT met Windows RT als besturingssysteem en de Surface Pro met het volledige Windows 8 als besturingssysteem. Momenteel is alleen de RT-versie in Nederland te koop welke een adviesprijs heeft vanaf 486 euro.

  • Delen:
Microsoft Surface (Windows RT)
Windows RT

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.