Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft updatet Windows 8 E-mail, Personen en Agenda apps

Geschreven door
Geplaatst op25 maart 2013, 17:41 CategorieApplicaties

Het Windows 8 besturingssysteem is pas een paar maanden oud maar Microsoft zou al werken aan een grote update in de vorm van Windows Blue. Dat betekent echter niet dat we tot die tijd niks hoeven te verwachten van de softwaregigant. Microsoft komt namelijk deze week met een aantal grote updates voor de standaard Windows 8 applicaties Personen, E-mail en Agenda. De updates moeten vooral snelheidsverbeteringen brengen welke met name merkbaar zijn op apparaten met Windows RT software.

E-mail app

De E-mail app binnen Windows 8 en Windows RT krijgt de grootste update. Tegenover The Verge laat een gebruikerservaring program manager Kip Knox weten dat de update features en functies brengt die eigenlijk in de eerste release hadden moeten zitten. Na de update is het onder meer mogelijk om mappen aan te maken en te bewerken, e-mails als spam aan te geven, sneller mail te synchroniseren en filters toe te voegen voor belangrijke of nieuwe e-mails. Daarnaast is het mogelijk binnen alle mail die op de server staat te zoeken, ongeacht welke mail met het Windows 8/RT apparaat gesynchroniseerd is. Voor wat betreft het schrijven van e-mails moet het een stuk sneller gaan, mede door de automatische toevoeging van contacten, het opslaan van concepten en betere ondersteuning voor het gebruik van geformatteerde content en elementen als bulletpoints.

Windows-8-app-agenda

Agenda app

De Agenda applicatie wordt na de update voorzien van een geoptimaliseerde gebruikersinterface voor betere leesbaarheid, met andere lettergrootten en kleuren. Daarnaast is de huidige tijd zichtbaar in het dag- en weekoverzicht, kun je uitnodigingen voor vergaderingen doorsturen, kun je checken welke aanwezigen beschikbaar zijn en is het mogelijk afspraken te laten herhalen. Er is echter ook iets verdwenen en dat is de mogelijkheid om je agenda te synchroniseren met Google Agenda. De reden hiervoor is dat Google de Exchange ActiveSync ondersteuning heeft laten vallen. Het is onduidelijk of Microsoft de mogelijkheid weer toevoegt zodra aan de nieuwe standaard van Google voldaan wordt.

Personen app

De Personen applicatie krijgt de minst grote update. Microsoft voegt een aantal kleine verbeteringen door waaronder de mogelijkheid om de content in de nieuwsfeed te beheren/filteren, de mogelijkheid om direct een bericht op de ‘wall’ van een Facebook-vriend te plaatsen en ondersteuning voor de Active Directory Global Address List (GAL) voor zakelijke gebruikers.

De updates worden deze week uitgerold en zijn te vinden in de Windows Store.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.