Microsoft verdedigt Windows RT en ziet het OS alleen maar beter worden

22 maart 2013 2 Minuten 6 Reacties
Samsung-ATIV-Tab-2

Windows RT wordt al sinds de lancering bekritiseerd om onder meer het beperkte aanbod van applicaties, de naamgeving en de beperkte mogelijkheden van de desktopinterface. Michael Angiulo, corporate vice president bij Microsoft, reageert in een recent interview op deze kritieken.

Microsoft heeft al sinds de lancering van Windows 8 te maken met kritiek, met name op het voor tablets ontwikkelde Windows RT besturingssysteem. Zo hebben verschillende fabrikanten besloten geen Windows RT tablets meer te lanceren of producten uit de schappen te halen. Ook noemen fabrikanten en critici Windows RT verwarrend voor consumenten aangezien traditionele Windows programma’s niet ondersteund worden en zou Microsoft te weinig doen om consumenten hierover te informeren. Wellicht een van de belangrijkste kritieken is dat Windows RT afhankelijk is van de apps die in de Windows Store te vinden zijn maar het aanbod daarvan is momenteel nog zeer beperkt.

Windows RT wordt alleen maar beter

In een interview met CNET geeft Michael Angiulo, corporate vice president bij Microsoft, een reactie op deze kritieken maar ontwijkt helaas het belangrijkste probleem. Volgens Angiulo is Windows RT op dit moment een zogenaamde ‘disruptive technology’, een onderscheidende technologie die de huidige markt overhoop haalt en uiteindelijk een nieuwe markt weet te realiseren. Angiulo verwacht dat de software op de lange termijn alleen maar beter zal worden en zeker aan zal slaan.

Windows RT maakt tablets concurrerend

Microsoft blijft dus achter het voor ARM tablets geoptimaliseerde platform staan. Angiulo geeft aan dat de softwaregigant veel werk in Windows RT gestoken heeft en dat men nu moet doorzetten totdat de gekozen strategie zijn vruchten afwerpt. Volgens Angiulo is Windows 8 ook juist door het gebruik van ARM chips een geduchte concurrent voor de iPad. Windows RT tablets kunnen namelijk krachtige prestaties combineren met een lange batterijduur, zonder actieve koeling.

Applicaties

Over het feit dat Windows RT geen ondersteuning biedt voor traditionele Windows programma’s zegt Angiulo dat de consument hiervan kan profiteren. De apps in de Windows Store zijn geoptimaliseerd voor gebruik op touch-apparaten en kunnen altijd en overal door consumenten beheerd worden. Alle apps van de consument zijn altijd beschikbaar in de Windows Store, ook wanneer je een nieuw apparaat koopt. Volgens Angiulo blijft de gebruikerservaring op Windows RT hierdoor consistent en deze toegevoegde waarde wordt alleen maar groter wanneer het aanbod van apps groeit. Helaas ontwijkt Angiulo hiermee de kritiek over het zeer beperkte aanbod van (lokale) applicaties. In totaal zouden er op dit moment een kleine 50.000 apps beschikbaar zijn maar voor Nederlandse gebruikers is dit minder dan de helft.

Meer informatie

Meer informatie over het nieuwe besturingssysteem van Microsoft vind je in onze Windows 8 informatiegids. Lees ook meer over het verschil tussen Windows 8 en Windows RT.

Reacties (6)