Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Microsoft verkoopt 1.5 miljoen Surface tablets’

Geschreven door
Geplaatst op15 maart 2013, 10:34 CategorieHardware

Er gaan al weken geruchten over de verkoopcijfers van Microsoft’s Surface tablets maar tot nu toe heeft de softwaregigant zelf nog niks officieel bekendgemaakt. Het Amerikaanse Bloomberg zegt echter te weten hoeveel tablets er verkocht zijn. Volgens insiders bij Microsoft zijn er tot op heden 1.5 miljoen Surface tablets over de toonbank gegaan.

Verkoopcijfers Surface RT en Pro

De Microsoft Surface RT is al een paar maanden te koop (in Nederland sinds kort pas) en van deze variant zouden tot op heden ruim 1 miljoen exemplaren verkocht zijn. De Surface Pro, een krachtigere variant met Windows 8 software, lijkt de tablet te zijn waar de meeste consumenten op gewacht hebben. Hier zouden er in één maand namelijk al 400.000 van verkocht zijn. Hoewel de verkopen van de Surface Pro dus niet tegen lijken te vallen had Microsoft volgens Bloomberg meer verwacht van de Surface RT. De softwaregigant zou namelijk zo’n 3 miljoen RT-tablets besteld hebben.

Zoals gezegd laat Microsoft zelf niks los over exacte verkoopcijfers. Wel liet Panos Panay, algemeen manager van het Surface team bij Microsoft, deze week tegenover The Verge weten dat de vraag naar de Surface Pro hoger is dan dat men bij het bedrijf voor ogen had.

Surface tablets in Nederland

In Nederland is de Surface RT (lees onze review) sinds één maand te koop. De tablet beschikt onder meer over een 10.6 inch display, een quadcore Tegra 3 processor, 2GB aan werkgeheugen en Windows RT software met beperkte toegang tot de desktop interface. De tablet heeft in Nederland een adviesprijs vanaf 486 euro meegekregen. Wanneer de Surface Pro in Nederland verschijnt is nog niet duidelijk, al gaf Microsoft onlangs aan dat dit ergens in de komende maanden zou gebeuren.

  • Delen:
Microsoft Surface (Windows RT)
Windows RT

Reacties

  1. Stef
    15 maart, 2013 om 13:09

    Valt misschien tegen maar is hun eigen schuld. Ze snijden zichzelf in de vingers met de strategie voor het uitrollen van de pro versie.
    Alsmede het negeren van kleine, maar rijke landen binnen de EU.

    Ik zeg ha ha eigen schuld en ik koop waarschijnlijk ook geen surface pro meer aangezien ze ook nog is hun eigen glazen hebben ingegooit door te verkondigen dat ze met de volgende generatie bezig zijn die ook voor gaming bedoeld zijn.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.