Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Mozilla: ‘Firefox komt niet naar iPad’

Geschreven door
Geplaatst op11 maart 2013, 17:25 CategorieApple

Mozilla gaat zijn mobiele versie van Firefox niet voor iOS uitbrengen. De browser moet zich in allerlei bochten wringen om aan de eisen van Apple te voldoen die de uiteindelijke app van mindere kwaliteit laten zijn. 

Dat beweert Mozilla’s Jay Sullivan op de SXSW-conferentie in de Verenigde Staten. De beslissing komt niet geheel onverwacht: Firefox werkt aan Firefox OS, een eigen mobiele besturingssysteem dat onder andere met Android, iOS en Windows Phone moet gaan concurreren. Dit heeft helaas wel tot gevolg dat iPad- en iPhone-gebruikers geen Firefox als browser op hun toestel kunnen gebruiken.

Apple’s ridicule eisen

Eén van de toelatingseisen van Apple is dat Firefox per se van een langzamere variant van zijn javascript engine gebruik moest maken, waardoor Safari in de praktijk sneller werkt en een streepje voor heeft. Daarnaast kan alleen Safari als de standaard browser functioneren: een voordeel dat andere alternatieve browsers flink benadeelt. Hier wil Mozilla niet aan meewerken, want door aan de eisen van Apple te voldoen zou Firefox voor iOS volgens de ontwikkelaar een halfbakken app worden.

Op dit moment heeft Mozilla een aandeel van 1 procent op de mobiele browsermarkt. Apple heeft met Safari meer dan 55 procent in handen. Mozilla bracht eerder al een iOS-app uit om je bladwijzers van Firefox met een iOS-toestel te synchroniseren. De app is in augustus van vorig jaar uit de App Store gehaald.

Via: Cnet

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.