Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

MWC 2013 round-up: Kleinere Android tablets winnen terrein

Geschreven door
Geplaatst op2 maart 2013, 14:14 CategorieAndroid

De afgelopen week hebben verslag gedaan vanaf het Mobile World Congress in Barcelona. Tijdens deze beurs zijn diverse nieuwe mobiele producten gepresenteerd maar op het gebied van tablets was het helaas geen bijzondere beurs. Veel nieuwe tablets hadden we al eens voorbij zien komen en sommige fabrikanten kiezen ervoor nieuwe modellen later dit jaar te lanceren.

Dat betekent echter niet dat er helemaal niks interessants te melden viel. We hebben een kleine 20 hands-on video’s van nieuwe tablets gepubliceerd en het dubbele aantal nieuwsberichten geschreven. Uit al dit materiaal kunnen we halen dat op het gebied van tablets duidelijk de trend van kleinere en goedkopere modellen te zien was. Het was vooral Android wat de klok sloeg wat betreft nieuwe modellen. Windows 8 tablets waren zeker aanwezig maar het ging hier vooral om modellen die we vorig jaar al voorbij hebben zien komen.

Samsung

Van Samsung wisten we één ding zeker: De Koreaanse fabrikant zou tijdens MWC 2013 haar nieuwste 8 inch Galaxy Note 8.0 presenteren. Een echte presentatie was het echter niet maar de tablet werd wel aan het publiek getoond (hands-on video). Daar bleef het helaas bij want we hebben verder geen nieuwe 7 inch of 10.1 inch Galaxy Tab modellen voorbij zien komen. Navraag bij Samsung leverde ook geen duidelijkheid om maar de verwachting is dat Samsung de Galaxy Tab 3 serie in de komende twee maanden presenteert.

Galaxy-Note-8-0-2

Lenovo

In Nederland is Lenovo op het gebied van tablets nog een kleine speler maar het bedrijf wil daar komend jaar verandering in brengen. Lenovo komt dit jaar met drie nieuwe tablets. Het 10.1 inch model heeft de naam IdeaTab S6000 meegekregen en draait op Android 4.2 Jelly Bean (hands-on video). Ook de 7 inch IdeaTab A3000 draait op Android 4.2 Jelly Bean en beschikt over een quadcore processor (hands-on video). Het budgetmodel is de IdeaTab A1000, welke beschikt over een 7 inch display, Android 4.1 Jelly Bean en een dualcore processor (hands-on video).

ASUS

De verwachting was dat ASUS met nieuwe Transformer Pad modellen zou komen maar ook deze tablets werden helaas niet getoond. Wel presenteerde de Taiwanese fabrikant de 7 inch FonePad tablet met 3G module en GSM functie (hands-on video). Daarnaast verraste ASUS menigeen door de high-end Padfone infinity te presenteren. Dit model beschikt over een Full HD resolutie (zowel tablet als smartphone) en draait op Android 4.2 Jelly Bean (hands-on video). Ook toonde ASUS de nieuwe 10.1 inch MeMO Pad Smart tablet met Andorid 4.1 Jelly Bean en een Tegra 3 processor (hands-on video).

ASUS-FonePad-3

Sony

Van Sony wisten we al dat MWC 2013 aangegrepen zou worden om de high-end Xperia Tablet Z aan het Europese publiek te presenteren. De meeste aandacht ging dan ook naar dit model met een Full HD display, een quadcore processor en Android 4.1 Jelly Bean uit (hands-on video). Voorlopig komt Sony echter niet met een opvolger voor de vorig jaar gelanceerde Tablet S en ook een budget tablet staat volgens het bedrijf nog niet in de planning.

HP

HP was ook tijdens MWC 2013 aanwezig en voorafgaand aan de beurs hadden we verwacht hier voornamelijk Windows 8 convertible en hybride tablets tegen te komen. HP had echter een verrassing bij in de vorm van de HP Slate 7, een 7 inch Android tablet. Dit model is voornamelijk gericht op consumenten die voor het eerst een tablet kopen of een tablet voor erbij zoeken (hands-on video).

HP-Slate-7

Fujitsu

Hoewel Fujitsu zich voornamelijk richt op zakelijke gebruikers had de fabrikant een aantal tablets tentoongesteld die ook interessant zijn voor consumenten. Zo toonde Fujitsu de high-end Stylistic M702 Android tablet met Full HD display (hands-on video) en de Stylistic Q572 Windows 8 tablet met AMD processor en een afneembaar keyboard dock (hands-on video). Beide tablets moeten inmiddels te koop zijn in Nederland.

Meer tablets

Naast de hierboven genoemde tablets kwamen we ook een nieuw 10.1 inch model van Huawei tegen welke gaat onder de naam MediaPad 10 Link (hands-on video). Ook toonde Huawei de Ascend Mate phablet (hands-on video) welke beschikt over een 6.1 inch display.

LG bracht de Tab Book (hands-on video) Windows 8 tablet met slider keyboard mee maar kon nog niet aangeven wanneer het model in Nederland te koop zou zijn. Acer had weinig nieuws te melden en toonde eerder gelanceerde modellen als de 7 inch Iconia B1 budget tablet (hands-on video). Het Chinese ZTE presenteerde onder meer de ZTE Grand Memo (hands-on video), een 5.7 inch phablet met Android 4.1 Jelly Bean.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.