Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Negen Samsung Galaxy Tab 3 tablets krijgen DLNA certificaat

Geschreven door
Geplaatst op18 maart 2013, 10:11 CategorieAndroid

Dat Samsung binnen niet al te lange tijd de derde generatie Galaxy Tab tablets lanceert staat zo goed als vast maar wanneer en wat we precies kunnen verwachten is vooralsnog onduidelijk. Wel lekt er beetje bij beetje meer informatie over de tablets uit. Zo zijn de verschillende modellen deze week gespot in de database voor DLNA certificering.

Samsung Galaxy Tab 3 tablets

Uit de database kunnen we halen dat, vanzelfsprekend, alle nieuwe Galaxy Tab 3 tablets uitgerust worden met DLNA, waarmee het draadloos streamen van content mogelijk gemaakt wordt. Daarnaast wordt duidelijk welke varianten en modellen we kunnen verwachten. Zo komen alle tablets in een wifi-only, een wifi+3G en een wifi+3G/4G versie op de markt. De Galaxy Tab 3 serie zou bestaan uit de Galaxy Tab 3 (7.0), de Galaxy Ta 3 (10.1) en de Galaxy Tab 3 Plus.

Galaxy Tab 3 Plus

Zoals gezegd is er over de specificaties van de modellen nog weinig bekend. Het high-end model zou de Galaxy Tab 3 Plus zijn, welke zou beschikken over een hoge resolutie display, mogelijk met een resolutie van 2.560 bij 1.600 pixels. Over de grootte van het display is echter nog veel onduidelijkheid. De kans is groot dat Samsung hiervoor dan haar nieuwe Exynos 5 Octa processor met 8 kernen inzet. Daarbij zou Samsung de tablet uitrusten met Android 4.2 Jelly Bean.

  • GT-P8200: WiFi + 3G
  • GT-P8210: WiFi-only
  • GT-P8220: WiFi + 3G / 4G

De verwachting is dat de twee overige modellen beschikken over een 1.5GHz Exynos processor (quadcore of dualcore), een Mali 400 GPU en Android 4.2 Jelly Bean als besturingssysteem. Het 7 inch model krijgt waarschijnlijk een resolutie van 1.024 bij 600 pixels, terwijl het 10.1 inch model een resolutie van 1.280 bij 800 pixels krijgt.

Galaxy Tab 3 7.0

  • GT-P3200: WiFi + 3G
  • GT-P3210: WiFi-only
  • GT-P3220: WiFi + 3G / 4G

Galaxy Tab 3 10.1

  • GT-P5200: WiFi + 3G
  • GT-P5210: WiFi-only
  • GT-P5220: WiFi + 3G / 4G

Beschikbaarheid

Van diverse bronnen bij Nederlandse winkels hebben we vandaag te horen gekregen dat de nieuwe tablets van Samsung waarschijnlijk in mei (of eind april) te koop zullen zijn. De verwachting is dat alle modellen in een witte en zwarte variant gelanceerd worden, maar het is niet duidelijk of ook de 4G tablets naar Nederland komen.

Via: Notebookitalia

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.