Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Nieuwe Nexus 7 verschijnt eerder dan iPad mini met Retina display’

Geschreven door
Geplaatst op17 maart 2013, 11:59 CategorieAndroid

Analisten proberen dagelijks nieuwe inschattingen te maken van wat we de komende maanden kunnen verwachten, gebaseerd op gesprekken met toeleveranciers en berekeningen. Deze keer geven de analisten van Displaysearch aan dat we de volgende generatie iPad mini met Retina display pas in het derde kwartaal van dit jaar kunnen verwachten. De nieuwe generatie Nexus 7 zou eerder verschijnen.

iPad mini met Retina display

DisplaySearch analist Paul Semenza meldt tegenover CNET dat uit de analyses van het bedrijf blijkt dat Apple waarschijnlijk in het derde of vierde kwartaal van dit jaar met een nieuwe iPad mini komt. Deze nieuwe variant zou beschikken over een Retina-resolutie display van 2.048 bij 1.536 pixels. Het display, met dezelfde resolutie als de huidige vierde generatie iPad, zou geproduceerd worden door LG Display.

Tweede generatie Google Nexus 7

Semenza geeft ook aan dat men verwacht dat de tweede generatie Google Nexus 7 tablet eerder dan de iPad mini Retina gelanceerd wordt. De 7 inch tablet zou mogelijk een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels krijgen, ook wel HD+ genoemd. De productie van displays van de tweede generatie Google Nexus 7 zou in het tweede kwartaal van dit jaar van start gaan. Of Google wederom een samenwerking aangaat met ASUS voor de productie van de tablet is vooralsnog onduidelijk.

Twijfel je nog tussen de Nexus 7 en de iPad mini? In onze tablet database kun je beide tablets naast elkaar zetten en ook met andere tablets vergelijken.

 • Delen:
Apple iPad Mini
iOS

Reacties

 1. Jan Bos
  17 maart, 2013 om 17:12

  7″ boeit me niet zo, breng de Nexus 10 uit in Nederland, daar zit ik op te wachten.

 2. Robin
  18 maart, 2013 om 11:41

  De Nexus 7 is een prachtig apparaat en lekker compact. Mijn ouders zijn er helemaal blij mee vanwege de mogelijkheden, degelijkheid, snelheid, prijs en compactheid. Als er een opvolger komt dan denk ik dat dit wederom een fraai apparaat zal worden met goede specs/prijs verhouding. Ik hoop dat Asus m weer zal maken.

 3. Willem
  18 maart, 2013 om 20:08

  De huidige 32 Gb Nexus 7 is gewoon een geweldig apparaat, die bij normaal gebruik voor internet surfen, e-mail en video/TV bekijken, de aanschaf van zo’n grote 10 Inch plaat gewoonweg overbodig maakt. De 6 of 7 Inch heeft de toekomst en ik verwacht dat de 7 Inch tablets nog iets gaan krimpen en de huidige smartphones nog iets in formaat gaan groeien. Ergens bij de 6 Inch gaan ze zich treffen op phablet formaat. Voor de onhandige 10 Inch is het echt over en sluiten. Het scherm van de huidige N7 is op zich al prachtig, dus we wachten in spanning af wat de toekomst nog gaat brengen. Ik hoop dat ze weer samengaan met Asus, en dan zal ik de nieuwe versie ook zeker gaan kopen.

 4. Jan Bos
  19 juli, 2013 om 10:49

  “Voor de onhandige 10 Inch is het echt over en sluiten”

  Hoe kom je daar nu bij ?

  Lees maar eens een magazine op 10 en op 7, dan merk je het verschil wel.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.