‘Nieuwe Nexus 7 verschijnt eerder dan iPad mini met Retina display’

17 maart 2013 1 Minuut 4 Reacties
iPad-mini-nexus-7-2

Analisten proberen dagelijks nieuwe inschattingen te maken van wat we de komende maanden kunnen verwachten, gebaseerd op gesprekken met toeleveranciers en berekeningen. Deze keer geven de analisten van Displaysearch aan dat we de volgende generatie iPad mini met Retina display pas in het derde kwartaal van dit jaar kunnen verwachten. De nieuwe generatie Nexus 7 zou eerder verschijnen.

iPad mini met Retina display

DisplaySearch analist Paul Semenza meldt tegenover CNET dat uit de analyses van het bedrijf blijkt dat Apple waarschijnlijk in het derde of vierde kwartaal van dit jaar met een nieuwe iPad mini komt. Deze nieuwe variant zou beschikken over een Retina-resolutie display van 2.048 bij 1.536 pixels. Het display, met dezelfde resolutie als de huidige vierde generatie iPad, zou geproduceerd worden door LG Display.

Tweede generatie Google Nexus 7

Semenza geeft ook aan dat men verwacht dat de tweede generatie Google Nexus 7 tablet eerder dan de iPad mini Retina gelanceerd wordt. De 7 inch tablet zou mogelijk een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels krijgen, ook wel HD+ genoemd. De productie van displays van de tweede generatie Google Nexus 7 zou in het tweede kwartaal van dit jaar van start gaan. Of Google wederom een samenwerking aangaat met ASUS voor de productie van de tablet is vooralsnog onduidelijk.

Twijfel je nog tussen de Nexus 7 en de iPad mini? In onze tablet database kun je beide tablets naast elkaar zetten en ook met andere tablets vergelijken.

Reacties (4)