Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe Opera Android browser beschikbaar, brengt unieke databesparing

Geschreven door
Geplaatst op5 maart 2013, 13:18 CategorieAndroid

Na maanden van hard werk presenteert Opera Software vandaag Opera Browser Beta, een geheel nieuwe browser die tijdens de Mobile World Congress 2013 al werd getoond. De gratis app maakt indruk door zijn snelheid, interface en een unieke databesparende off-road functie.

Android zit niet verlegen om kwalitatief hoogstaande browsers. Zo zijn Chrome, Dolphin en Firefox allemaal uitstekende keuzes, en Opera hoort voortaan ook in dit rijtje thuis. 

De grootste verandering voor Opera browser beta is de nieuwe WebKit rendering engine die enkel door Chrome en de Android Open Source Project worden gebruikt. De WebKit rendering engine laat websites vlot inladen en wordt door velen gezien als de snelste techniek om websites op je beeldscherm te krijgen. Opera gebruikte hiervoor Gecko, dezelfde methode waar ook het huidige Firefox gebruik van maakt.

Opera: kekke functies en unieke databesparing

offroadHet design is flink op de schop genomen en focust zich nu op gebaren en knoppen, met een zeer overzichtelijke interface. Het kenmerkende tabblad Speed Dial blijft, waar je snel je favoriete websites kun bereiken en website-iconen naar de gewenste plek kunt slepen. De werking en het design van Speed Dial is een beetje afgekeken van iOS, maar het werkt erg fijn.

Op de screenshot rechts zie je de off-road modus. Deze databesparende functie kun je activeren zodra je in gebieden zit met weinig bereik of op dagen dat je tegen je datalimiet aan zit. De off-road modus bespaart tot wel 98% aan dataverkeer door de websites via de servers van Opera te comprimeren alvorens deze naar jouw Android-toestel worden gestuurd. Dit heeft wel effect op de kwaliteit van de website, maar het is een uitstekende keuze als je gauw wat informatie (tekst) van een website wilt halen.

Opera beschikt ook over een discover tabblad waar het laatste nieuws wordt gepresenteerd. Je kunt zelf instellen of de nieuwsvoorziening zich automatisch updatet of dat dit handmatig wordt gedaan. De layout, die ietwat aan Flipboard doet denken, wordt gevuld met grote blokken content en veel afbeeldingen.

Enkele andere handige functies, waaronder het blokkeren van pop-ups, een synchronisatiedienst en ingebouwde download manager, zijn eveneens in Opera browser beta geïmplementeerd. 

Opera browser beta is gratis in de Google Play Store te downloaden. 

Download: Opera browser beta (gratis)

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.