Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe root-app Superuser in Google Play Store beschikbaar

Geschreven door
Geplaatst op4 maart 2013, 18:11 CategorieAndroid

Koushik Dutta, de ontwikkelaar van ClockworkMod Recovery, Rom Manager en Carbon Backup, heeft vandaag zijn root-app Superuser uitgebracht. De root-app wordt de grote concurrent van SuperSU en geeft andere apps de benodigde rootrechten om hun volledige functionaliteit te benutten.

Superuser verkeerde al een geruime tijd in bètafase, maar is nu officieel voor iedereen beschikbaar. De app kan via de Google Play Store of via een APK-bestand worden geïnstalleerd, mits je Android-toestel unlocked en al geroot is. Is je toestel nog niet geroot maar wel unlocked? Dan wordt de root-app via dit bestand met ClockworkMod Recovery geïnstalleerd. 

Superuser: functies en mogelijkheden

superuser-tabletIn tegenstelling tot SuperSU van de Nederlandse ontwikkelaar Chainfire is Superuser volledig opensource en de code is in zijn geheel op Dutta’s Github te bekijken. Daarnaast biedt de root-app ondersteuning voor meerdere gebruikersaccounts met individuele instellingen (vanaf Android 4.2 Jelly Bean) en is de app gratis te gebruiken. Superuser is eveneens met een pincode te beveiligen, kan per app specifieke acties instellen, heeft aanpasbare notificaties en ook de interface van de app mag er wezen.

Met een root-app kun je aan andere apps rootrechten toewijzen, zoals Titanium Backup, Franco.Kernel, Rom Manager, Light Flow en andere apps die root-toegang nodig hebben om volledig te kunnen functioneren. Denk aan speciale functionaliteiten als een volledige back-up van je toestel maken, de voltages en processorsnelheid instellen en het installeren van alternatieve software. 

Download: Superuser (gratis)

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.