Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nvidia CEO omschrijft Windows RT als ‘teleurstellend’

Geschreven door
Geplaatst op20 maart 2013, 10:27 CategorieBesturingssystemen

Het Windows RT besturingssysteem wordt door velen bekritiseerd en ook Nvidia heeft zich deze week negatief uitgelaten over de software. Nvidia CEO Jen-Hsun Huang heeft tijdens de GTC 2013 aangegeven teleurgesteld te zijn in Windows RT, de eerste versie van Windows die geschikt is voor het gebruik met ARM processors zoals Nvidia’s Tegra chips.

Kritiek op Windows RT

Volgens Jen-Hsun Huang waren de verwachtingen bij iedereen hoog maar vallen de verkopen nogal tegen. De Tegra 3 processor wordt in een aantal Windows RT tablets gebruikt, waaronder de ASUS Vivo Tab RT en de Surface RT tablet van Microsoft zelf. Toch ziet de topman van Nvidia toekomst in het besturingssysteem en vindt dat Microsoft er in moet blijven investeren, ondanks de tegenvallende verkopen. Opvallend is dat Jen-Hsun Huang Outlook als belangrijk punt noemt. De huidige tablets met Windows RT beschikken niet over Outlook maar daar is volgens de topman wel veel behoefte aan. Dit zou een eerste stap in de goede richting zijn voor Microsoft.

Niet alleen Nvidia laat zich negatief uit over Windows RT. Eerder deze maand maakte Samsung bekend in diverse Europese landen te stoppen met de verkoop van de ATIV Tab met Windows RT omdat de kosten te hoog liggen en consumenten te weinig weten over de verschillen tussen Windows 8 en Windows RT

Ook de analisten geloven niet echt meer in het besturingssysteem. Zo gaf IDC onlangs aan te verwachten dat het marktaandeel van Windows RT de komende jaren niet boven de 3 procent uit zal komen. Hoewel er geen officiële cijfers over de verkopen van Windows RT tablets bekendgemaakt zijn dook eerder deze maand het bericht op dat Microsoft tot nu toe ruim één miljoen Surface RT tablets verkocht heeft.

Later dit jaar wordt de Windows Blue update verwacht welke onder meer functionaliteit moet toevoegen en waarschijnlijk kleinere Windows 8 tablets mogelijk maakt.

Via: The Verge

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.