Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Officiële Twitter app voor Windows 8 en Windows RT nu te downloaden

Geschreven door
Geplaatst op14 maart 2013, 10:56 CategorieApplicaties

Een punt van kritiek dat we in alle reviews van Windows 8 en Windows RT tablets noemden is het nog zeer beperkte aanbod van applicaties in de Windows Store. Zelfs veel populaire diensten hebben nog steeds geen applicatie ontwikkeld voor het nieuwe besturingssysteem. Vandaag is er echter goed nieuws want de officiële Twitter app is eindelijk gelanceerd.

Twitter app voor Windows 8/RT

De Twitter applicatie kan vanaf vandaag gevonden worden in de Windows Store en werkt op zowel apparaten met Windows 8 als apparaten met Windows RT software. De interface van de app is grotendeels gelijk aan de web interface van de populaire dienst met een grote weergave van foto’s en eenvoudige toegang tot populaire functies als ‘Verbinden’, ‘Ontdekken’ en de ‘Ik’ tab.

Natuurlijk kan Twitter in de ‘tegel-interface’ van Windows 8 geplaatst worden en verschijnen er in deze tegen live-notificaties van onder meer privéberichten en vermeldingen. Ook wordt Twitter geïntegreerd in Windows 8 waardoor je via het charms menu direct hastags of mensen om te volgen kunt opzoeken, en eenvoudig content middels Twitter kunt delen vanuit andere applicaties.

Natuurlijk hebben we de applicatie meteen even uitgeprobeerd en het viel meteen op dat er nog aardig wat te verbeteren valt. Zo verschijnen er nog amper tot geen live-notificaties in de tegel, is de ingebouwde browser van matige kwaliteit en kan er beter gebruik gemaakt worden van de ruimte op het scherm. Aan de andere kant ziet de app er wel zeer strak uit en lijkt prima te werken.

Downloaden

Download de Twitter applicatie voor Windows 8 en Windows RT uit de Windows Store.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.