Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Ook tablets groter dan 7 inch worden fiscaal aftrekbaar

Geschreven door
Geplaatst op28 maart 2013, 11:24 CategorieHardware

In december vorig jaar ontstond er wat verwarring over het zakelijke gebruik van tablets en de vraag of deze altijd fiscaal aftrekbaar zijn. Niet lang daarna kwam de belastingdienst met een antwoord waaruit bleek dat tablets groter dan 7 inch gezien worden als een computer en de werkgever hier dus gewoon loonheffing over moet betalen. Het kabinet wil echter binnenkort de fiscale regels voor zakelijke tablets aanpassen.

Huidige regels zijn achterhaald

Volgens de ‘oude’ regeling wordt een tablet van 7 inch of kleiner gezien als communicatiemiddel en hoeft hierover geen loonheffing betaald te worden. Grotere tablets zijn alleen interessant voor werkgevers wanneer bewezen kan worden dat ze voor 90 procent of meer voor zakelijk gebruik ingezet worden. Deze regels zorgden voor verwarring bij bedrijven, waardoor RTL een forse naheffing kreeg, en zijn volgens Staatssecretaris van Financiën Weekers inmiddels achterhaald. Tablets bieden namelijk steeds meer mogelijkheden en functies.

Zakelijke tablets moeten noodzakelijk zijn

Weekers heeft aangegeven de regels met betrekking tot het zakelijk gebruik van tablets te willen vereenvoudigen. Uiteindelijk moet de grootte van een tablet geen rol meer spelen in de beslissing of deze wel of niet fiscaal aftrekbaar is. Daarbij is het niet meer van belang of een tablet ook voor persoonlijk gebruik ingezet wordt, maar is wel van belang of de tablet noodzakelijk is voor de werknemer bij het uitvoeren van zijn of haar werkzaamheden. 

Bron: Overheid

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.