Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Preview versie Windows Blue wordt eind juni uitgebracht’

Geschreven door
Geplaatst op27 maart 2013, 15:39 CategorieBesturingssystemen

Gisteren heeft Microsoft bekendgemaakt dat de jaarlijkse Build-conferentie voor developers van 26 tot 28 juni plaatsvindt in San Francisco. Bronnen die bekend zijn met de plannen van de softwaregigant laten vandaag weten dat Microsoft tijdens de conferentie een preview versie van Windows Blue zal lanceren.

Windows Blue

Over Window Blue wordt al weken gesproken, zelfs door Microsoft zelf, dus dat deze update voor Windows 8 er aan komt staat vast. Het is alleen nog de vraag wat we precies kunnen verwachten. Eerder deze maand lekte een vroege versie van Windows Blue uit waaruit we konden opmaken dat Microsoft onder meer de grootte van tegels aangepast heeft, Internet Explorer 11 klaar heeft staan en een vernieuwde ‘Snap View’-functie ontwikkeld heeft. Deze functie maakt het mogelijk om dezelfde app in twee vensters naast elkaar te gebruiken – bijvoorbeeld twee tabs van de browser – en kan het scherm in tweeën delen om twee verschillende apps naast elkaar te draaien. Microsoft zou ook werken aan diverse nieuwe ‘kleine’ applicaties die van deze functie gebruik kunnen maken.

Volgens de bronnen van The Verge zou deze vernieuwde en uitgebreidere ‘Snap View’-functie één van grootste veranderingen binnen Windows Blue zijn, vooral om het feit dat hierdoor kleinere Windows 8 tablets geïntroduceerd kunnen worden. Microsoft haalt volgens de bronnen namelijk de resolutie-restrictie van de functie zodat fabrikanten meer mogelijkheden hebben het besturingssysteem naar 7 inch of 8 inch tablets te brengen.

Beschikbaarheid publieke preview

Dezelfde bronnen geven aan dat Microsoft gedurende de Build-conferentie in juni de eerste publieke preview voor ontwikkelaars en enthousiastelingen lanceert. Dit is de eerste stabiele versie van de update die aangeeft wat we allemaal in de uiteindelijke update kunnen verwachten. De uiteindelijke versie wordt later dit jaar verwacht. Overigens wordt het steeds onduidelijker of het nu gaat om een update (denk aan een Service Pack update) of een nieuwe versie waar voor betaald moet worden. Wij gaan nog steeds uit van de eerste optie.

  • Delen:

Reacties

  1. Sam Rijver
    27 maart, 2013 om 16:02

    Ik zie geen 7 ish inch tabletje in dit plaatje

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.