Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Preview video interface en features Samsung Galaxy Note 8.0

Geschreven door
Geplaatst op28 maart 2013, 15:36 CategorieAndroid

Samsung heeft in 2013 nog nauwelijks van zich laten horen op het gebied van nieuwe tablets, maar binnenkort kunnen we in ieder geval één nieuw model verwachten. De Galaxy Note 8.0 is een 8 inch tablet die uitgerust is met de bekende S-Pen stylus en tussen de 10.1 inch Galaxy Note 10.1 en de 5.5 inch Galaxy Note II invalt.

Samsung Galaxy Note 8.0

De Galaxy Note 8.0 moet de directe concurrentie aangaan met de populaire iPad mini, zowel kijkend naar de prijs als het formaat en de specificaties. Zo beschikt de tablet over een 8 inch PLS LCD display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, een 1.6GHz Exynos 4412 quadcore processor, 2GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen en een microSD card reader waarmee dit opslaggeheugen uitgebreid kan worden. Net als alle Note-modellen is de Galaxy Note 8.0 uitgerust met de S-Pen stylus welke in de behuizing weggestopt kan worden. Met de stylus kan onder meer geschreven, getekend en genavigeerd worden.

Verder is de tablet voorzien van een microUSB 2.0 poort en draadloze communicatie verloopt via Bluetooth of wifi. Ook is het, net als bij de andere tablets van Samsung, mogelijk om met het apparaat te bellen en te sms’en. Samsung heeft de tablet uitgerust met Android 4.1.2 Jelly Bean en daar overheen de bekende TouchWiz interface gelegd. Ook heeft Samsung een aantal eigen software-functies toegevoegd, zoals de Smart Remote applicatie voor het bedienen van je home cinema apparatuur en Multi Windows waarmee twee apps naast of onder elkaar gedraaid kunnen worden.

Preview video

GSMArena is één van de eerste websites die de Galaxy Note 8.0 reeds in handen heeft gekregen en heeft onderstaande preview video gemaakt waarin de belangrijkste features van de tablet getoond worden.

Prijs en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy Note 8.0 moet eind deze maand of begin volgende maand in Nederland te koop zijn voor een prijs vanaf 399 euro.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 8.0
Android Jelly Bean (4.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.