Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Ramos X10 Mini Pad: Android tablet met het uiterlijk van een iPad mini

Geschreven door
Geplaatst op30 maart 2013, 15:49 CategorieAndroid

Als een gadget populair is dan is de kans groot dat je binnen een paar maanden goedkopere varianten van Chinese makelij tegenkomt. Wat betreft producten van Apple is het wat lastiger voor de Chinese fabrikanten aangezien ze geen mobiele apparaten met iOS kunnen uitrusten. Dat weerhoudt ze er echter niet van tablets die erg veel lijken op de iPad mini op de markt te brengen.

iPad mini look-a-like met Android 4.1

Chinese tabletfabrikant Ramos heeft afgelopen weel een nieuwe tablet gelanceerd die gaat onder de naam Ramos X10 Mini Pad. De tablet beschikt over een 7.85 inch LCD display met een resolutie van 1.024 bij 768 pixels, exact wat ook de iPad mini biedt. Dat is echter niet alles wat het design komt nagenoeg overeen met de kleinere iPad van Apple. Het grote verschil, naast natuurlijk de bouwkwaliteit en kwaliteit van componenten, zit hem in het feit dat de X10 Mini Pad draait op Android 4.1 Jelly Bean. Het nadeel hiervan is dat Android, en met name de apps, niet altijd even netjes werken op een 4:3 display.

Ramos-Mini-Pad-2

Verder is de tablet voorzien van een Actions ATM7029 quadcore processor, een Vivante GC1000 GPU, 1GB aan werkgeheugen, 16GB aan intern opslaggeheugen en een microSD card reader om het geheugen uit te breiden. De tablet is iets dikker en zwaarden dan de iPad mini maar je krijgt wel een HDMI poort die ontbreekt op de tablet van Apple. Daarnaast is het toestel voorzien van wifi en twee camera’s maar Bluetooth ontbreekt.

De Ramos X10 Mini Pad is inmiddels via diverse internationale websites te koop voor omgerekend zo’n 160 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.