Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Real Racing 3: grafische topper in racegames voor Android en iOS

Geschreven door
Geplaatst op5 maart 2013, 16:50 CategorieAndroid

Real Racing 3 is de koning onder de realistische racegames. Houd wel 1.7GB vrij op je iPad of Android-tablet: de game neemt vanwege zijn indrukwekkende graphics flink wat ruimte in. Dat is Real Racing 3 wel waard, want het is een uitgebreide en uitdagende game die leunt op de online gameplay-mogelijkheden van mobiele apparaten.

Ontwikkelaar Firemonkeys maakte al eerder furore met de Real Racing-reeks, maar het is de eerste keer dat een Real Racing-versie geheel gratis te spelen is. Je hebt wel de mogelijkheid om echt geld voor in-game geld in te wisselen, maar dat is niet noodzakelijk om van Real Racing 3 te genieten.

Real Racing 3: verplettert met zijn graphics

realracing3-screenHet in-game geld heb je nodig om auto’s en nieuwe onderdelen te kopen en deze te repareren. Je begint met een Ford Focus of Nissal Silva en vecht je naar de top, waarbij elke race van prachtig gedetailleerde graphics is voorzien. Zowel de lichtinval, de wegen, de omgevingen en het interieur van je auto ziet er, vooral voor een mobiele game, echt geweldig uit.

Je bestuurt de auto door je iPad of Android-tablet naar links of rechts te bewegen. Als je het scherm aanraakt, remt de auto automatisch. Gassen doet de game vanzelf: het is vooral belangrijk om op de juiste momenten te remmen en niet al te veel te slingeren. Het racen tegen vrienden of andere online spelers gaat daarbij niet in real-time, maar elke race wordt individueel opgenomen. Dat mag de pret niet drukken, want je kan nog steeds tegen andere auto’s botsen en als gevolg hiervan in het zand belanden. De uiteindelijke winst blijft altijd even zoet.

Download: Real Racing 3 voor iOS en Android

 • Delen:

Reacties

 1. Ronnie
  05 maart, 2013 om 18:50

  In één woord, verslavend!

 2. ajvbecon
  05 maart, 2013 om 22:29

  aaaaight , klinkt awesome! maar 1 vraagje. Is het mogelijk om tegen mensen te spelen die in het bezit zijn van een apple product terwijl jij zelf het spel speelt op een android device?
  ( te vergelijken met draw something en scramble )

  • Ronnie
   06 maart, 2013 om 6:42

   Je moet inloggen voor de Time Shifted Multi-player modus bij iOS met je Apple gamecenter account en niet met bijv. je Origin (EA) account. Dus volgens mij kan je alleen spelen met vrienden die hetzelfde platform gebruiken.

 3. Frederik
  04 juni, 2013 om 18:48

  Waarom werkt real racing 3 niet op de xperia mini?

 4. Ej
  06 december, 2013 om 18:26

  Realracing krijg ik niet op mijn tablet zonder 3g verdikke

 5. RF
  13 februari, 2014 om 14:15

  Fantastisch spel. Ik heb vroeger zelf geraced. Besturing en driften alles werkt perfect. Ik speel op een Asus tablet 16gb en in de cupraces (20 auto’s op het circuit) reageert alles vertraagd als in slow motion. Is dat probleem bekend en waar ligt dat aan.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.