Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

RemotePlay app: Media delen tussen Android tablet en iPad

Geschreven door
Geplaatst op11 maart 2013, 13:11 CategorieAndroid

Het delen van media tussen verschillende apparaten in je thuisnetwerk kan al een tijdje maar wordt beperkt door het gebruik van verschillende standaarden, verschillende technieken en verschillende besturingssystemen. RemotePlay is een app die hier verandering in moet brengen en het mogelijk maakt media te delen tussen Android en iOS apparaten.

RemotePlay app

Zolang beide apparaten waarop RemotePlay geïnstalleerd is gekoppeld zijn aan hetzelfde netwerk is het mogelijk om foto’s, muziek, video’s en documenten snel en eenvoudig te delen. Je kunt zelfs media delen met een groep gebruikers die gekoppeld is aan hetzelfde netwerk en de controle over de content behouden. Zo is het mogelijk een document aan iedereen te tonen, het document te bespreken en vervolgens op alle apparaten te sluiten zodra je klaar bent. In de toekomst wordt er ook een mogelijkheid voor het delen van complete media verzamelingen en slideshows toegevoegd.

De applicatie is ontwikkeld door een klein bedrijf dat opgestart is door Quanta Computer, fabrikant van onder meer Apple’s Macbook computers, en maakt gebruik van een eigen protocol en standaard HTTP voor het streamen van bestanden. Ook wordt media getranscodeerd om compatibiliteit tussen Android en iOS apparaten te garanderen, iets dat soms voor wat vertraging kan zorgen.

Hands-on video

Onderstaande video, gemaakt door GigaOM toont een aantal features van de RemotePlay app, gedemonstreerd met een iPad 2 en Nexus 7.

Beschikbaarheid

De Android versie van RemotePlay is reeds in de Google Play Store te vinden, de iOS versie wordt binnenkort verwacht. Ook wordt er gewerkt aan een versie voor Windows 8.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.