Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Review: dServe DSRV-9708C en DSRV-1008C Android tablets

Geschreven door
Geplaatst op26 maart 2013, 13:53 CategorieAndroid

In een snel groeiende tabletmarkt zijn er natuurlijk spelers waar je als normale consument waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt. Vorig jaar verscheen er nog een Nederlandse tablet met de naam “Duke of Holland” waar we naast een review op nu.nl eigenlijk nooit meer wat van gehoord hebben. Maar er zijn meerdere Nederlandse bedrijven, zoals Yarvik en Point of View die het proberen en ook meer succes hebben. In deze review kijk ik naar twee tablets die het Nederlandse dServe op de markt heeft gebracht: de DSRV-9708C (9.7 inch) en de DSRV-1008C (10.1 inch).

dServe tablets – specificaties

Beiden tablets draaien op Android en zelfs op een vrij recente versie, Android 4.1 Jelly Bean. De specificaties zien er per model als volgt uit:

DSRV-9708C

 • 9.7 inch IPS display met een resolutie van 1024 bij 768 pixels
 • Aluminium design
 • Dual Core 1.6 Ghz CPU
 • Quad Core GPU
 • 2.0 mpx camera’s aan voor en achterkant
 • Android 4.1 Jelly Bean
 • 16GB intern opslaggeheugen
 • WIFI
 • Bluetooth

Bekijk alle specificaties en features op de productpagina van de dServe DSRV-9708C.

DSRV-1008C

 • 10.1 inch IPS display met een resolutie van 1280 bij 800 pixels
 • Aluminium design
 • Dual Core 1.6 Ghz CPU
 • Quad Core GPU
 • 2.0 mpx camera’s aan voor en achterkant
 • Android 4.1 Jelly Bean
 • 16GB intern opslaggeheugen
 • WIFI
 • Bluetooth

Bekijk alle specificaties en features op de productpagina van de dServe DSRV-1008C.

De verschillen zitten hem dus vooral in het schermformaat en beeldverhouding van het scherm. De 10.1 inch tablet heeft een verhouding die bekend is van de meeste Android tablets en een resolutie die we – zeker van de low-end klasse – ook herkennen. Met een 4:3 verhouding heeft de 9.7 inch tablet een beeldverhouding die we vooral herkennen van de iPad en ook de resolutie is gelijk aan die van de iPad 1 en 2.

dServe tablets – Video

dServe tablets – Design

Beide tablets zijn gemaakt van mooie materialen, er is namelijk gekozen om de tablets voornamelijk uit aluminium en glas te laten vervaardigen. Er is wel een plastic rand waar de aansluitingen van de tablets in verwerkt zitten. Beide tablets zien er gewoon goed uit en voelen qua bouwkwaliteit ook redelijk goed aan. Helaas is er met een beetje kracht nog wel het probleem van verkleuringen in het scherm maar door de keuzes van materialen moet je hier toch meer moeite voor doen dan in de praktijk zal voorkomen, niets mis mee dus!

Dserve-tablets-made-in-holland

dServe tablets – Software

Het is goed om te zien dat ook budgetfabrikanten (of ze nu uit Nederland komen of niet) hun Android tablets kunnen leveren met een recente versie van Android. Met Android 4.1 Jelly Bean lopen de dServe tablets maar één update (4.2) achter op Google’s eigen vlaggenschipmodellen: de Nexus 7 en Nexus 10.

Beide tablets dragen ook de goedkeuring van Google en dat is ook indrukwekkend te noemen. Je hebt hierdoor niet alleen toegang tot de verschillende Google applicaties voor voor perfecte integratie zorgen met dingen als kalender, e-mail en andere Google diensten,, maar ook toegang tot de Google Play Store waar je naar hartenlust apps kunt kopen en downloaden. Ook de persoonlijke assistent Google Now (bekijk onze review) is beschikbaar op beide modellen.

Als we kijken naar de apps die meegeleverd worden op de dServe tablets dan mag daar ook nog wel een klein complimentje verwerkt worden. dServe levert geen enorme berg aan apps mee maar de apps die alvast op de tablet staan zijn prima. Er is een Office pakket (OfficeSuite) en een filebrowser maar ook populaire apps als Dropbox, Wordfeud, Evernote, social media apps en Angry Birds zijn alvast geïnstalleerd op de tablets.

dServe tablets – Gebruikservaring

Bouwkwaliteit

Goedkope tablets zijn op verschillende vlakken niet zo goed te vergelijken met hun duurdere en luxere neefjes, maar op een hoop gebieden is de vergelijking vrij gemakkelijk te maken. Bij de dServe tablets is het bijkomend voordeel dat er gekozen is voor luxe materialen en dat de bouwkwaliteit redelijk tot goed is. Qua look-and-feel merk je duidelijk dat je geen iPad of high-end Android tablet in je handen hebt, maar het voelt ook zeker niet als een product dat bij de Bart Smit of Intertoys gekocht is.

Aansluitingen

Ook wil ik de brede aansluitingsmogelijkheden van de tablets noemen. Beide tablets hebben een vrij uitgebreid aanbod aan poorten. Zo is er een;

 • TF card reader (MicroSD)
 • MiniHDMI poort (met ondersteuning voor 1080p)
 • MiniUSB aansluiting
 • Koptelefoon aansluiting

Voor de 9.7 inch versie is er zowel een miniUSB met host-functie las een miniUSB met OTG (On-The-Go) ondersteuning.

Dserve-tablets-aansluitingen

Displays

De displays van de DSRV-9708C en de DSRV-1008C zijn van redelijke kwaliteit, maar het scherm van de 9.7 inch variant is duidelijk de betere. Bij de 9.7 inch versie heb ik eigenlijk geen klachten, al zijn meer pixels natuurlijk best welkom, maar over het algemeen is het een fijn scherm om naar te kijken met goede kleurweergave en kijkhoeken. Dezelfde twee kwaliteiten zijn in mijn beleving een stuk minder goed op de 10.1 inch variant, al zijn er wel wat meer pixels te vinden op het scherm. Mijn voorkeur qua scherm gaat duidelijk naar de 9.7 inch variant. Het nadeel van deze keuze is wel dat het duidelijk is dat de meeste Android tablets en tabletapps niet voor deze beeldverhouding gemaakt zijn, wat in sommige gevallen voor een vreemde weergave en andere problemen kan leiden.

Camera’s en geluid

Helaas (maar niet tegen de verwachting in) is de kwaliteit van zowel de camera’s als de speakers niet bijzonder goed. De 2 megapixel camera’s zijn bruikbaar voor de meest simpele toepassingen en dan moet je vooral aan dingen als een Skype-gesprek denken, maar ik zou er geen foto’s mee willen maken die langer dan een week bewaard moeten worden. Met betrekking tot audioweergave zijn de tablets ook geen hoogvliegers maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat een simpele toepassing als een Youtube filmpje kijken of de audio-effecten van een spelletje niet mogelijk zijn of goed doorkomen. Net als bij zoveel tablets is het gewoon erg fijn dan je de koptelefoon kan gebruiken en dat er een HDMI poort is (die ook audio kan sturen naar je TV).

Prestaties

Qua snelheid zijn beiden tablets geen hoogvliegers. De dualcore processor doet het prima voor de standaard functionaliteiten maar is op geen enkele manier snel te noemen. Toch zijn spelletjes en zeker de spelletjes van de simpelere variant zeer goed te doen op de dServe tablets. Het enige dat je opgeeft is wat extra tijd, tijd die nodig is omdat het wat langer duurt de apps op te starten.

Batterijduur

Het moment dat ik het meest merkte dat de we hier met budget tablets te maken hebben was opvallend genoeg vooral tijdens het opladen. Een klein ‘ouderwets’ pinnetje dat nog het meeste lijkt op een Nokia lader voelt gewoon niet meer zo van deze tijd. Qua batterijduur doen beiden tablets het redelijk voor hun prijsklasse. Net zoals bij andere tablet reviews heb ik het niet wetenschappelijk getest maar zou ik beiden accu’s ramen op een uur of 6-7 gebruik wanneer volledig opgeladen.

Stabiliteit wifi

Bij veel budget tablets zijn er problemen met WiFi verbindingen. Het lijkt er dus op dat dit een van de componenten is waar veel op bespaard (kan) worden. Mijn WiFi netwerk hier is echter vrij goed en ik heb zelden echte problemen ondervonden. Wat dit betreft doen de dServe tablets het dus naar behoren.

Dserve-9708C

dServe tablets – Conclusie

Zowel de DSRV-9708C als de DSRV-1008C heeft een prijs die rond de 230 euro (de 10.1 inch versie is iets goedkoper) ligt en voor dat bedrag krijg je toch wel een hoop waar voor je geld. Het zijn zeker tablets die het overwegen waard zijn als je in de markt bent voor een ‘grote’ tablet met een ‘kleine’ prijs. Ben je in de markt voor een kleine tablet met een kleine prijs dan kom je toch (jep, alweer) snel bij de Google Nexus 7 of Kobo Arc uit.

De 9.7 inch versie heeft mijn voorkeur omdat de beeldverhouding gewoon fijner is als het gaat om browsen en lezen (nieuws/RSS/boeken). Hoewel het duidelijk een minder populaire verhouding is binnen Android zou ik met de eventuele problemen die je met apps kan hebben kunnen leven. Zeker omdat ik ook de kwaliteit van het 9.7 inch scherm een stuk beter vind.

Het blijf echter nog even de vraag waar deze tablets te koop zullen komen, op dit moment hebben wij nog een kijk op de verkooppunten en of de adviesprijzen die je hieronder kan vinden gehanteerd gaan worden.

DSRV 1008C – Prijs en beschikbaarheid

De dServe DSRV 1008C is vanaf maart 2013 te koop in Nederland voor een adviesprijs vanaf 219,95 euro.

Minpunten

 • Scherm valt iets tegen tov 9.7 inch model
 • Gemiddelde prestaties
 • Minder aansluitingen dan 9.7 inch model

Pluspunten

 • Aantrekkelijke prijs
 • Android 4.1 Jelly Bean
 • Goede bouwkwaliteit
Tablets Magazine
Beoordeling
7.510Sam Rijverproduct

DSRV 9708C – Prijs en beschikbaarheid

De dServe DSRV 9708C is vanaf maart 2013 te koop in Nederland voor een adviesprijs vanaf 229,95 euro.

Minpunten

 • Gemiddelde prestaties
 • Beeldverhouding is niet optimaal voor Android

Pluspunten

 • Aantrekkelijke prijs
 • Android 4.1 Jelly Bean
 • Goede bouwkwaliteit
Tablets Magazine
Beoordeling
8.010Sam Rijverproduct
 • Delen:
Dserve DSRV 9708C
Android Jelly Bean (4.1)

Reacties

 1. Marinus
  28 juli, 2014 om 13:28

  Kun je de dsrv 9708c updaten naar een hogere android versie?

  • Martijn Chel
   28 juli, 2014 om 13:46

   Helaas is ons niet bekend of er een update beschikbaar is. Voor de zekerheid kun je contact opnemen met de fabrikant. Een andere optie is je tablet rooten en een custom rom installeren, maar dat is voor de beginnende gebruiker niet echt aan te raden.

 2. Wim
  07 november, 2014 om 15:28

  Sinds 14 dagen een DRSV 9708C Heel slecht in WiFi openen wordt aan het lijntje gehouden door winkelier.Zeer ontevreden.

  • pieter
   10 december, 2014 om 23:11

   Ik heb hetzelfde probleem. Hij lijkt het wifi-adres wel te herkennen, maar connecten: ho maar. Overweeg om een bekende router uit het verleden toe te voegen (de tablet heeft een tijd in de kast gelegen) Verder prima tabletje.

 3. Ko de Vries
  26 november, 2014 om 14:14

  Sinds 2 maanden een DSERVE 1008 c aangeschaft.
  CONTINUE problemen met draadloos internet, terwijl andere computers & telefoons gewoon werken.
  Router ook al vervangen, helpt niets…….GRRRR…..
  Conclusie : WAARDELOOS PRODUCT.
  Ook het internet staat vol met Jelly Bean wifi problemen, zonder oplossing……
  Wat heb je aan een tablet zonder wifi ? NIETS ! NIET KOPEN DUS !

 4. SVD
  16 december, 2015 om 18:22

  Leuke tablet met prima scherm maar waardeloze verbindingen, zowel op LAN als Wifi vliegt de verbinding er na de kortste keren uit waardoor de tablet waardeloos wordt…Bahhh, spijt van de aankoop. Waardeloze support, bedrijf bestaat kennelijk niet meer volgens Google.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.