Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

RTL zet tablet in als tweede scherm bij kennisquiz ‘Weet ik veel’

Geschreven door
Geplaatst op6 maart 2013, 11:11 CategorieAndroid

RTL start vanaf komende zaterdag met de wekelijkse kennisquiz ‘Weet ik veel’ waarin drie BN’ers en 300 studenten 50 algemene kennisvragen moeten beantwoorden. Ook de kijker wordt er deze keer bij betrokken middels een tweede scherm applicatie voor smartphones en tablets.

Met de app kun je live meespelen met de show, gepresenteerd door Linda de Mol. Kijkers kunnen thuis op de bank meespelen; online, via tablet of smartphone of ouderwets met pen en papier. De beste kijker wint de weekprijs (een tablet of laptop) en in de aanloop naar de eerste uitzending maken alle deelnemers vier dagen lang dagelijks kans om €450 te winnen. Daarnaast kun je wekelijks een plekje veroveren op de ‘Wall of Brain’. Op de website van ‘Weet Ik Veel’ zijn alle namen en/of foto’s te zien van spelers – kijkers thuis, studenten in de zaal en de BN’ers – die een 10 hebben gehaald.

Kennisquiz

De quiz bestaat uit 50 algemene kennisvragen met onderwerpen als popmuziek en geschiedenis, tot sport, wetenschap en topografie. Hoeveel kleinkinderen heeft Koningin Beatrix bijvoorbeeld? Of welke sterke drank zit er in Irish coffee? En wie is tegenwoordig de minister van Onderwijs? De BN’er met de meeste juiste antwoorden gaat door naar de finale om met de beste student voor een zo hoog mogelijk bedrag te strijden. Met het gewonnen bedrag mag de BN’er iemand verrassen die het verdient. De beste student gaat uiteindelijk ook met een mooi geldbedrag naar huis.

‘Weet Ik Veel’-app

De ‘Weet Ik Veel’-app is ontwikkeld voor tablet en smartphone op Windows, iOS en Android. In vijf rondes met tien algemene kennisvragen kunnen kijkers met elkaar, tegen elkaar, tegen de kandidaten in de studio én tegen de rest van Nederland spelen. Natuurlijk kan de persoonlijke score vervolgens gedeeld worden met vrienden en familie.

De ‘Weet ik veel’ kennisquiz gaat zaterdag 9 maart van start en is elke week tussen 20.30 en 22.00 te zien bij RTL 4.

Downloaden

Download de tablet app: Windows 8, iOS of Android.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.