Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Samsung werkt aan 8 inch tablet met HD AMOLED display’

Geschreven door
Geplaatst op29 maart 2013, 10:19 CategorieAndroid

Er gaan al weken geruchten over nieuwe tablets van Samsung, met name omdat de fabrikant de derde generatie Galaxy Tab tablets nog niet aangekondigd heeft. Volgens nieuwe geruchten zou de Koreaanse fabrikant werken aan een 8 inch tablet met een AMOLED display die als opvolger van de in 2011 gelanceerde Galaxy Tab 7.7 in de markt gezet wordt.

Samsung Galaxy Tab 3 Plus

Vorige week verschenen er geruchten dat Samsung de Galaxy Tab 3 Plus, een tablet met waarschijnlijk een 10.1 inch of iets groter display, zou voorzien van een hoge resolutie AMOLED display. Deze tablet zou half september tijdens IFA 2013 gepresenteerd worden. Volgens de bronnen van Sammobile heeft Samsung de lancering van deze tablet echter vertraagd, waarschijnlijk door de resolutie in combinatie met het AMOLED display.

Hoge resolutie tablets

Wel weet de vaak goed geïnformeerde website te vertellen dat Samsung werkt aan een eigen tablet die beschikt over dezelfde resolutie als de Google Nexus 10, 2.560 bij 1.600 pixels. Het zou dan gaan om een ‘standaard’ PLS LCD display. Mogelijk dat de Koreaanse fabrikant de naam Galaxy Tab 3 Plus toch aan dit model verbindt. Daarnaast zou Samsung volgens dezelfde bronnen werken aan een 8 inch tablet met een AMOLED display en een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels. Dit model moet de concurrentie aangaan met de volgende generatie Nexus 7 en iPad mini.

Nieuwe tablets najaar 2013

De verwachting is dat Samsung tijdens IFA 2013, een beurs die half september plaatsvindt in Berlijn, een aantal nieuwe tablets zal presenteren, waaronder waarschijnlijk de Galaxy Tab 3 serie.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.