Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Samsung Galaxy Tab 3 Plus krijgt Full HD AMOLED display’

Geschreven door
Geplaatst op23 maart 2013, 15:24 CategorieAndroid

Samsung heeft zelf tot op heden nog niks bevestigd over de derde generatie Galaxy Tab tablets en dus blijven er geruchten opduiken. Een tablet waar we met name veel over horen is de Galaxy Tab 3 Plus. Dit toestel zou volgens nieuwe geruchten voorzien worden van een Full HD AMOLED display en de nieuwe 8-core Exynos 5 processor.

Samsung Galaxy Tab 3 Plus

Eerder deze week kwam van verschillende bronnen het bericht dat Samsung de huidige generatie Galaxy Tab tablets nog even in het assortiment houdt en de Galaxy Tab 3 serie pas in september, tijdens IFA 2013, lanceert. De nieuwe serie zou bestaan uit een 7 inch model met een resolutie van 1.024 bij 600 pixels en een 10.1 inch model met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels. Samsung zou ook een high-end model aan de serie toevoegen in de vorm van de Galaxy Tab 3 Plus.

Super AMOLED display

Volgens een anonieme bron van Sammobile is de kans groot dat de Koreaanse fabrikant de Galaxy Tab 3 Plus voorziet van een Super AMOLED display met een Full HD resolutie. De enige andere tablet van Samsung die beschikt over een AMOLED display is de in 2011 gelanceerde Galaxy Tab 7.7. De tablet zou een formaat van 10.1 inch of 11.6 inch krijgen en de concurrentie aan moeten gaan met onder meer de nieuwe Sony Xperia Tablet Z en de Apple iPad.

Exynos 5 Octa processor

Verder zou de Galaxy Tab 3 Plus voorzien worden van de nieuwe 8-core Exynos 5 Octa processor die Samsung begin dit jaar presenteerde. Deze mobiele processor beschikt over vier krachtige kernen voor intensieve taken en vier kernen voor de minder intensieve taken. Hierdoor zouden krachtige prestaties gecombineerd kunnen worden met een laag energieverbruik.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.