Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Samsung Galaxy Tab 3 tablets worden in september gepresenteerd’

Geschreven door
Geplaatst op21 maart 2013, 17:39 CategorieAndroid

De tweede generatie Galaxy Tab tablets van Samsung, met onder meer de Galaxy Tab 2 (10.1), is alweer ruim een jaar oud en dus is het normaal gesproken tijd voor vernieuwing.

Nieuwe Galaxy tablets tijdens IFA 2013

De verwachting was dat Samsung de derde generatie tablets tijdens MWC 2013 zou presenteren maar daar bleef het opvallend stil. De enige tablet die gepresenteerd werd was de Galaxy Note 8.0. Ook tijdens de presentatie van de Galaxy S IV werd met geen woord gerept over nieuwe tablets. Het begint er inmiddels op te lijken dat de nieuwe tablets pas in de herfst van dit jaar op de markt komen.

Van twee verschillende bronnen hebben we vandaag vernomen dat Samsung de Galaxy Tab 3 tablets mogelijk pas tijdens IFA 2013, welke begin september plaatsvindt in Berlijn, presenteert. Zo zou een insider tegenover Sammobile aangegeven hebben dat de tablets tijdens deze beurs gelanceerd worden en dat we dan ook de nieuwe Galaxy Note III gaan zien. Van twee bronnen bij retailers hebben wij vandaag eenzelfde bericht gekregen. Zij verwachten de Galaxy Tab 3 tablets pas in het najaar in Nederland, al is Samsung niet erg duidelijk in de communicatie hierover.

Samsung tablets gespot

Overigens lijken deze berichten de gelekte DLNA gegevens van eerder deze week tegen te spreken, tenzij Samsung de lancering een aantal maanden heeft uitgesteld. In de database voor DLNA certificaten doken deze week namelijk al negen nieuwe Samsung tablets op, hoogstwaarschijnlijk de derde generatie Galaxy Tabs. Een DLNA certificaat houdt over het algemeen in dat een tablet zo goed als klaar is om gelanceerd te worden.

Specificaties Galaxy Tab 3 tablets

Kijkend naar eerdere geruchten zou Samsung een 7 inch model met een resolutie van 1.024 bij 600 pixels en een 10.1 inch model met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels lanceren. Beide tablets zouden beschikken over een 1.5GHz Exynos processor en Android 4.2 Jelly Bean. Het derde model is de Galaxy Tab 3 Plus welke uitgerust zou worden met een hoge resolutie display en een krachtigere processor. De Koreaanse fabrikant heeft zelf nog niks officieel bevestigd.

  • Delen:
Samsung Galaxy Tab 2 (10.1)
Android Jelly Bean (4.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.