Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Samsung-vriend Wacom bezig aan eigen tablet’

Geschreven door
Geplaatst op4 maart 2013, 20:56 CategorieAndroid

Wacom, een fabrikant van grafische tekentablets en styli (de pennetjes), werkt aan een eigen tablet. Het bedrijf is bekend van de samenwerking met Samsung voor de Galaxy Note-lijn en zijn succesvolle tekenproducten en wil nu een eigen apparaat op de markt gaan brengen.

Het is geen vreemde stap voor Wacom. Het bedrijf is door de Bamboo Paper-app (met bijbehorende stylus) voor Android al bekend met Google’s mobiele besturingssysteem en door de samenwerking met Samsung heeft de Japanse fabrikant al even van de hardwarewereld kunnen proeven. Wacom is zelfs zo belangrijk voor Samsung dat de Galaxy-makers al een groot deel van het bedrijf in handen hebben. 

Wacom: een eigen tablet

Wacom maakt eigenlijk al een soort van tablets, zoals de draagbare Cintiq Pen Display die bij de pc of Mac als een tweede scherm fungeert. Maar de styli-producent wil zich nu gaan richten om een “krachtige mobiele tablet voor creatievelingen” op de markt te gaan zetten. Wat ze precies met deze uitspraak bedoelen, is nog niet bekend.

Het is aannemelijk dat de tablet op Android gaat draaien en over een stylus beschikt. De officiële specificaties maakt Wacom spoedig bekend.

Via: Twitter

  • Delen:

Reacties

  1. tuur
    04 maart, 2013 om 21:25

    Ze kunnen beter voor Win8 tablet gaan aangezien ze denk ik op de zakelijke markt mikken.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.