Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Samsung werkt aan 5.9 inch phablet met Exynos 5 Octa processor’

Geschreven door
Geplaatst op6 maart 2013, 15:14 CategorieAndroid

Het Mobile World Congress 2013 is net afgelopen en de nieuwste producten zijn dus allemaal gepresenteerd. Toch staat de geruchtenmolen niet stil, zeker niet wat Samsung betreft. Volgens nieuwe berichten van Koreaanse media zou de Koreaanse fabrikant dit jaar nog een 5.9 inch phablet introduceren welke beschikt over de nieuwe Exynos 5 Octa processor.

5.9 inch Samsung phablet

Samsung heeft inmiddels een breed assortiment van smartphones, tablets en phablets opgebouwd waarbij nagenoeg elk schermformaat wel aan bod komt. Puur kijkend naar de phablet en tablets heeft de Koreaanse fabrikant de Galaxy Note en Galaxy Note II met respectievelijk een 5.3 en een 5.5 inch display geïntroduceerd. Aan het andere uiterste zien we onder meer de Galaxy Tab 2 en Galaxy Note 10.1 met een 10.1 inch display. Toch is er nog ruimte voor uitbreiding want rond de 6 inch heeft Samsung nog geen product gelanceerd.

Volgens de Korea Times heeft Samsung een 5.9 inch phablet, een combinatie van een smartphone en een tablet, in ontwikkeling. De phablet zou beschikken over een AMOLED display maar helaas nog geen flexibele variant. Verder zou de phablet uitgerust worden met de krachtige Exynos 5 Octa processor die Samsung begin januari tijdens CES 2013 aankondigde. De phablet moet als we berichten mogen geloven dit jaar nog gepresenteerd worden. Onder welke naam dit gebeurt – wellicht de Galaxy Note 3 – is nog niet duidelijk.

Phablets populair

Niet alleen Samsung zet vol in op phablets. Steeds meer fabrikanten komen met kruisingen tussen tablets en smartphones. Zo presenteerde Huawei onlangs de Acend Mate, lanceerde LG de Optimus G Pro en introduceerde ZTE de Grand Memo.

Via: Android Authority

  • Delen:
Samsung Galaxy Note II
Android Jelly Bean (4.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.