Sony Xperia Tablet Z nu te bestellen vanaf 499 euro

21 maart 2013 2 Minuten 1 Reacties
sonyxperiatabletz

Tijdens het Mobile World Congress 2013 in Barcelona hebben we een hoop nieuwe tablets voorbij zien komen maar er was één model dat boven de rest uitstak. De Sony Xperia Tablet Z beschikt over diverse high-end features en functies die het één van de meest interessante tablets van dit moment maken.

Dun, licht en waterdicht

Sony is met Xperia Tablet Z om te beginnen afgestapt van het ‘opgevouwen magazine’ design dat we kennen van de Xperia Tablet S en eerste generatie Tablet S. De tablet beschikt over een nagenoeg compleet vierkante behuizing. Deze behuizing maakt de tablet maar 6.9 millimeter dik waardoor de Xperia Tablet Z één van de dunste tablets op de markt is. Daarnaast weegt de tablet maar 495 gram en is de behuizing ook nog waterdicht en stofbestendig.

Specificaties

De tablet heeft een 10.1 inch TruBlack display met een hoge resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels, meer dan Full HD dus. Onder de motorkap vinden we een krachtige Qualcomm Snapdragon S4 Pro processor met een kloksnelheid van 1.5GHz terug, naast 2GB aan werkgeheugen, 16GB of 32GB aan opslaggeheugen en een microSD card reader. Verder is de Xperia Tablet Z uitgerust met wifi, optioneel 3G/4G, Bluetooth, een microUSB, MHL ondersteuning via USB, en NFC ondersteuning waarmee de tablet eenvoudig met andere NFC apparatuur gekoppeld kan worden.

Wat betreft de software draait de Xperia Tablet Z op Android 4.1 Jelly Bean met wederom een eigen skin van Sony die gaat onder de naam Xperia. Ook levert Sony een aantal eigen applicaties mee, onder meer voor het gebruik van social media, de weergave van media en het downloaden van muziek en films.

Sony Xperia Tablet Z kopen

De Sony Xperia Tablet Z kan inmiddels in Nederland besteld worden via de website van Sony en wordt half mei geleverd. De tablet komt in vier varianten met 16GB of 32GB aan opslaggeheugen, een witte of zwarte afwerking en wifi-only of wifi + 3G/4G. Hieronder vind je de vier modellen met bijbehorende prijzen.

  • Xperia Tablet Z 16GB, wifi-only, zwart (SGP311E4)
    • 499 euro (bekijk)
  • Xperia Tablet Z 16GB, 3G/4G, zwart (SGP321E4)
    • 628,99 euro (bekijk)
  • Xperia Tablet Z 32GB, wifi-only, zwart (SGP312E4/B)
    • 549 euro (bekijk)
  • Xperia Tablet Z 32GB, wifi-only, wit (SGP312E4/W)
    • 549 euro (bekijk)

Tijdens het Mobile World Congress 2013 mochten wij even met de Xperia Tablet Z spelen. Onze ervaringen vind je in deze hands-on video.

Reacties (1)