Surface Pro krijgt komende weken internationale release

01 maart 2013 1 Minuut 3 Reacties
Microsoft-Surface-Pro

Microsofts Surface Pro kan de komende weken in steeds meer landen worden aangeschaft. Vanaf eind maart zou de grote broer van de huidige Surface RT - die al in Nederland te koop is - zijn intrede moeten maken. Of dit ook voor Nederland geldt, is nog niet bekend.

Volgens Microsoft ligt de Surface Pro de komende maanden in steeds meer landen in de winkels. Onder andere Rusland, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk zijn vrij snel aan de beurt, waarna een release in Nederland niet ver verwijderd is.

Surface Pro: de voordelen

De Surface Pro is de krachtigere variant van de Surface RT (lees ook onze review) van Microsoft en de tablet is in de Verenigde Staten al in de smaak gevallen. Enkele weken geleden had Microsoft een tekort op Surface Pro en waren de tablets veelal uitverkocht. De Surface Pro kan, in tegenstelling tot de Surface RT, oude Windows-programma’s draaien, en de tablet heeft ook meer opslagruimte en een snellere processor.

“De Surface Pro is geheel functionerende pc die eruit ziet als een tablet. De Surface RT kan het best als een tablet met enkele laptop-mogelijkheden worden beschreven”, aldus Microsoft. Wat precies het verschil tussen Windows RT (de software op de Surface RT) en Windows 8 (de software op de Surface Pro) is, kun je hier lezen.

Via: TechRadar

Reacties (3)