Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Surface Pro krijgt komende weken internationale release

Geschreven door
Geplaatst op1 maart 2013, 18:02 CategorieHardware

Microsofts Surface Pro kan de komende weken in steeds meer landen worden aangeschaft. Vanaf eind maart zou de grote broer van de huidige Surface RT – die al in Nederland te koop is – zijn intrede moeten maken. Of dit ook voor Nederland geldt, is nog niet bekend.

Volgens Microsoft ligt de Surface Pro de komende maanden in steeds meer landen in de winkels. Onder andere Rusland, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk zijn vrij snel aan de beurt, waarna een release in Nederland niet ver verwijderd is. 

Surface Pro: de voordelen

De Surface Pro is de krachtigere variant van de Surface RT (lees ook onze review) van Microsoft en de tablet is in de Verenigde Staten al in de smaak gevallen. Enkele weken geleden had Microsoft een tekort op Surface Pro en waren de tablets veelal uitverkocht. De Surface Pro kan, in tegenstelling tot de Surface RT, oude Windows-programma’s draaien, en de tablet heeft ook meer opslagruimte en een snellere processor. 

“De Surface Pro is geheel functionerende pc die eruit ziet als een tablet. De Surface RT kan het best als een tablet met enkele laptop-mogelijkheden worden beschreven”, aldus Microsoft. Wat precies het verschil tussen Windows RT (de software op de Surface RT) en Windows 8 (de software op de Surface Pro) is, kun je hier lezen.

Via: TechRadar

 • Delen:
Microsoft Surface (Windows 8 Pro)
Windows 8

Reacties

 1. ajvbecon
  01 maart, 2013 om 20:18

  Hallo tabletsmagazine! Ik zag een random video op youtube en het gaat over flexibele schermen waar samsung aan werkt en ik dacht dat het misschien wel iets voor jullie was? filmpje is ook net pas geupload op 18 januari. Succes als jullie hem bekijken!
  hier is de link.
  http://www.youtube.com/watch?v=4rrEhnXjvIo

  • Wesley Wearts
   01 maart, 2013 om 23:12

   Beste Ajvbecon,

   Dit is een techniek waarmee Samsung al langere tijd mee bezig is, op dit moment verkeerd het nog in een testfase. Een voorbeeld van een artikel waarin wij de ‘flexibele’-displays bespreken is deze (http://www.tabletsmagazine.nl/2012/11/de-tablets-van-de-toekomst/). Zeer waarschijnlijk vind je meerdere artikelen die hieraan te relateren zijn door gebruik te maken van de zoekmachine op de website.

   Des al niet te min wil ik je erg bedanken voor je suggestie!

   Met vriendelijke groet,
   Wesley Wearts

   Ps. Alle suggesties zijn welkom ;)

 2. Stef
  04 maart, 2013 om 15:58

  Ik hoor graag van jullie wanneer de Surface pro in Duitsland te koop (pre-orderen) is! Aangezien wij het in Nederland kunnen verwachten anno 2015 heb ik besloten er 1 uit Duitsland te halen. :)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.