Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Eerste tablet speciaal voor vrouwen krijgt veel kritiek te verduren

Geschreven door
Geplaatst op12 maart 2013, 10:40 CategorieAndroid

We kennen al tablets speciaal voor kinderen, voor senioren en voor scholieren, dus waarom geen tablet speciaal voor vrouwen? De EuroStar Group heeft afgelopen maand de ePad Femme op de Arabische markt gezet. Deze tablet is speciaal gericht op vrouwen, onder meer met applicaties voor koken, yoga, afvallen en het doen van boodschappen.

Kritiek op tablet voor vrouwen

Je zou zeggen dat een tablet die qua software is ingericht op gebruik door vrouwen erg handig kan zijn maar toch krijgt de EuroStar Group behoorlijk wat kritiek te verduren naar aanleiding van dit model. Zo zou de tablet nogal seksistisch zijn door het bevestigen van stereotypen met het toevoegen van apps voor afvallen, kleding, koken en zwangerschapstesten. Daarbij hebben vrouwen volgens feministische blogger Eman Al Nafjan meer verstand van techniek dan menig een denkt en is een aparte tablet voor vrouwen dan ook niet nodig. Vrouwen zitten in Saudi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten vaak thuis en zijn dus aardig bekend met het gebruik van een computer. Om deze reden zouden aparte apps voor vrouwen helemaal niet vooraf geïnstalleerd hoeven worden. Dat zouden vrouwen namelijk prima zelf kunnen doen.

ePad Femme tablet

De EuroStar Group geeft aan dat de tablet helemaal niet seksistisch bedoeld is, juist als leuk extraatje voor vrouwen. De tablet zelf beschikt onder meer over een 8 inch display, een 1.5GHz processor, 16GB aan opslaggeheugen, een microSD card reader en Android 4.0 Ice Cream Sandwich als besturingssysteem. Ondanks alle kritieken zouden er inmiddels 7.000 exemplaren van de tablet, welke een prijs heeft van 190 dollar, verkocht zijn. De tablet zou voornamelijk door mannen aan hun vrouw cadeau gegeven worden.

Via: Arstechnica

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.