Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Tablets Microsoft en Apple zijn het minst eenvoudig zelf te repareren

Geschreven door
Geplaatst op1 maart 2013, 10:59 CategorieApple

De website iFixit neemt populaire gadgets onder de loep en laat consumenten zien hoe eenvoudig of juist lastig een bepaalde gadget zelf te repareren is. De laatste maanden hebben we veel door iFix uit elkaar gehaalde tablets voorbij zien komen en deze week heeft de website een overzicht gepubliceerd van eenvoudig te repareren tot lastig te repareren modellen.

Dell XPS 10

Natuurlijk kan elke tablet teruggestuurd worden naar de retailer of fabrikant wanneer er iets kapot is maar er zijn een hoop mensen die liever zelf het probleem willen oplossen zonder de tablet te hoeven opsturen. Volgens iFixit zijn bezitters van een Dell XPS 10 tablet hierbij in het voordeel. Deze tablet krijgt met een 9 de hoogste score is volgens de website eenvoudig uit elkaar te halen, bevat labels voor alle kabels en bevat gekleurde schroeven Het enige nadeel van de XPS 10 is dat het LCD aan het glazen paneel is vastgelijmd.

Amazon, Dell, Motorola en Samsung

Op de gedeelde tweede plek vinden we de Amazon Kindle Fire, Dell streak, Motorola Xoom en Samsung Galaxy Tab 2 (7.0) terug. Alle vier de tablets zijn relatief eenvoudig uit elkaar te halen maar hebben ieder hun eigen nadeel. Zo moet voor de Galaxy Tab 2 (7.0) een hittepistool gebruikt worden om het LCD te vervangen en beschikt de Motorola Xoom over maar liefst 57 schroeven waardoor het uit elkaar halen wat langer zal duren.

Apple en Microsoft

Als we kijken naar de onderste regionen van de lijst dan zien we tablets van Apple en Microsoft terug. De Microsoft Surface Pro staat zelfs op de laatste plaatst. Het enige pluspunt van deze tablet is dat de batterij niet vast gesoldeerd is aan het moederbord. Voor de rest neem je een risico dingen te breken zodra je het apparaat opent en wordt er veel lijm gebruikt om alles op zijn plaats te houden. De Microsoft Surface Pro krijgt dan ook het cijfer 1. Apple doet het net wat beter maar met een cijfer 2 voor alle iPad modellen is het zelf repareren nog steeds geen aanrader.

  • Delen:

Reacties

  1. buzzmovies
    21 september, 2017 om 19:06

    Hi, I would like to subscribe for this webpage to get latest updates, therefore where can i do it
    please assist.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.