Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Temple Run Oz beschikbaar voor Android en iOS

Geschreven door
Geplaatst op6 maart 2013, 11:04 CategorieAndroid

Het populaire Temple Run 2 heeft na enkele maanden zijn opvolger gekregen. Temple Run Oz is gebaseerd op de aankomende film Oz the Great and Powerful en in samenwerking met Disney ontwikkeld. De succesformule blijft hetzelfde: rennen, springen, obstakels ontwijken en zo veel mogelijk gouden munten verzamelen.

Temple Run is een gameserie van ontwikkelaar Imangi Studios die met name populair werd door Temple Run 2. De iOS-versie van de game werd in 13 dagen meer dan 50 miljoen keer gedownload en verbrak hiermee het record van Angry Birds Space, dat tot voorheen de populairste iOS-game was. Temple Run Oz is voorzien van compleet nieuwe levels en enkele nieuwe gameplay-elementen en biedt weer net zo veel plezier als zijn voorganger. 

Temple Run Oz: snelheid en spanning

templerunozTemple Run Oz speelt zich af in de wereld van Oz the Great and Powerful en de bekende yellow brick road waar je op rent schittert door de zonnestralen. Je speelt als Oz en moet zo veel mogelijk goudstukken en power-ups verzamelen om je karakter meer (speciale) krachten te geven. Maar kijk tijdens het rennen uit voor plotseling vallende stenen of afbrekende boomstammen. De besturing gaat geheel via swipes (richting kiezen bij splitsing, springen en glijden) en het kantelen van je mobiele apparaat (naar links of rechts rennen) en is even gemakkelijk als verslavend.

Een grote toevoeging naast de nieuwe levels zijn de tochten die je met een luchtballon maakt. Temple Run 2 liet je door de donkere mijnen rond racen in een mijnkarretje, nu vlieg je door de wolken over het land van Oz. Een leuke variatie op de bekende gameplay en een handige manier om snel wat extra goudstukken te pakken. Daarnaast zijn er richtingbordjes aan de game toegevoegd waardoor je alle verschillende locaties in de wereld van Oz kunt verkennen.

Temple Run Oz is niet de eerste Temple Run-game die op een film gebaseerd is. Ook Temple Run Brave – van de Disneyfilm Brave – werd al erg goed ontvangen,

Download: Temple Run Oz voor Android en iOS (0,75 euro voor Android, 0,89 euro voor iOS)

 • Delen:

Reacties

 1. àjvbecon
  06 maart, 2013 om 19:44

  Boven in de tekst staat vermeld dat de spel gratis is voor android maar ik zelf moet er €0.75,- voor betalen helaas. Terwijl ik in het bezit ben van een samsung galaxy note n7000

  • Martijn Chel
   06 maart, 2013 om 20:05

   Je hebt gelijk! Excuus, aangepast.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.