Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Texas Instruments ontwikkelt chip voor sneller opladen tablets

Geschreven door
Geplaatst op28 maart 2013, 12:24 CategorieHardware

Mobiele apparaten als tablets en smartphones worden tegenwoordig de hele dag door intensief gebruikt en de tijd die het apparaat aan de lader hangt is dan vaak verloren tijd. Chipfabrikant Texas Instruments heeft een chip ontwikkeld die tablets en smartphones sneller moet laten opladen waardoor je minder tijd verliest.

Nieuwe chip halveert laadtijd

De nieuwe laadchip, welke de naam bq2419x draagt, moet de laadtijd van tablets en smartphones die beschikken over een lithium-ion batterij ongeveer halveren. Het bedrijf geeft aan dat de nieuwe chips een laadstroom van maximaal 4,5A ondersteunen. Bij eerdere generaties chips van Texas Instruments was dit maximaal 2,5A. Daarbij beschikken ze over een ingebouwde beveiliging waarbij de temperatuur in de gaten gehouden wordt zodat de batterij niet oververhit raakt. De chip ondersteunt opladen via normale adapters maar ook via een USB 2.0 of een USB 3.0 poort.

Hoewel de bq2419x reeds beschikbaar is voor fabrikanten van hardware is nog niet duidelijk wanneer we de eerste smartphones en tablets die er van voorzien zijn kunnen verwachten.

Via: Tweakers

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.